CARAVANFORUM

caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  CalendarCalendar  GalleryGallery  HjelpHjelp  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

Share | 
 

 Italia 2019

Go down 
AvInnlegg
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 488
Registration date : 08.12.2011

PosteTema: Italia 2019   Tir 7 Aug 2018 - 1:13

Etter nok en vellykket tur sørover i år, er det vel bare å glede seg til å tilbringe noen uker ved Adriaterhavet også neste år. Turen sørover er fin, mye og se og oppleve for den som vil, og så er det jo denne supre sommeren og sandstranda ved Adriaterhavet da, med behagelige badetemperaturer og isbil på stranden. Og standarden på campingplassene er super! Mange tror det er så langt å kjøre, men det er jo en helt annen standard på veiene sørover enn i Norge, og milene ruller kjapt. Vil anbefale å kjøre sørover til alle campingvenner! Italia 2019!
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
ramski
CAMPER
CAMPER


Male
Antall Innlegg : 32
Age : 35
Localisation : Ålgård
Registration date : 10.06.2013

PosteTema: Re: Italia 2019   Ons 8 Aug 2018 - 12:29

Hei, ja det var fantastisk i år og😊
Satser på å ta turen i 19 og.
Var innom på booking kontoret på GP og bestilte plass 462, får se rundt juletider om vi reiser eller ikke, må betale et depositum om vi ska ha plassen rundt den tiden, men kjenner eg oss rett blir det nok rimeligt sikkert italia tur😊
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 488
Registration date : 08.12.2011

PosteTema: Re: Italia 2019   Fre 10 Aug 2018 - 0:58

Hei igjen!
Ja, det var kjempefint også i år, takk for sist! Vi bestiller nok ikke, da vi liker å komme når vi vil og dra når det passer. Og så er vår tur avhengig av hva familiens yngste ønsker for neste år. Vi har planlagt en tur til Toscana igjen, Firenze spesielt, før vi lander på lidoen. Vi får se hva det blir til, det er nok familiens yngste sine prioriteringer som blir avgjørende antar jeg. Men regner med at vi igjen kommer til GP i uke 28, og får et par herlige uker der.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 488
Registration date : 08.12.2011

PosteTema: Re: Italia 2019   Tir 14 Aug 2018 - 1:27

I år ble det vestover før lidoen. Aachen, Trier, Brussel, Waterloo og Luxembourg. Ble noen km, ca. 6500, før vi var tilbake. Fikk kost oss med mulles et frites i Brussel før retur til Trier. Men må innrømme å ha blitt overrasket over marked ved Porta Nigra i Trier. Der var det full fart, med liten respekt for hva Porta Nigra vitterlig er, et historisk minnesmerke. Dette slo oss som veldig utysk, der man normalt er flinke til å ivareta historiske saker.

Ja, ja. Men dette skulle jo omhandle Italia 2019. Er spent på om familiens yngste fortsatt ønsker å dra på tur nedover Europa neste år, "time will show". Forsto at A og M fant tonen i år Cityhopper, kanskje også neste år? Dere får gi en lyd om hvordan stemningen er for 2019. Bruker å bestille på Oslo - Kiel tidlig på året, da er prisene normalt best. Vi får se hva det blir til. M har bestilt fra meg tur til Firenze før GP, men ingenting er umulig, det går an å snu på tingene. Synes for øvrig at Siena er finere enn Firenze. Men Toscana er jo fint uansett da.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
cityhopper
CARAVANER
CARAVANER
avatar

Male
Antall Innlegg : 70
Age : 44
Localisation : Grimstad
Registration date : 29.03.2015

PosteTema: Re: Italia 2019   Søn 26 Aug 2018 - 16:18

Ja da er vi også (med god margin) vel hjemme etter vår første tur til Italia med vogn. Vi hadde en veldig fin tur nedover. I år dro vi avgårde fra Kristiansand 25. juni altså rett etter at skoleferien hadde startet. Normalt har vi gjerne tatt avgårde rundt midten av juli men i år ble det altså å gjøre litt om på det. Og det mener jeg vi kom godt utav: på vei nedover Tyskland var vi da såpass tidlig ute at det var rikelig med plass både på "Tank und Rast" og på campingplasser vi hadde blinket oss ut som mulige stoppesteder.

Vår strategi ble å kjøre sørover med mål om å komme oss ned til Garden Paradiso på en effektiv måte. For oss som da startet kjøringen fra Hirtsals ca midt på dagen på mandag, ble det til at vi tok tre overnattinger på vei ned til Italia. Dette passet fint for vår oppfattelse av hva ferietur er for noe, og da mellom en 40-60 mil pr dag. Som andre har nevnt var det en del veiarbeider nedover A7 og vi opplevde noe kø her og der. Det verste var for oss strekningen nord for Hamburg, etter at den byen var passert ble det langt bedre flyt i kjøringen. Ettersom vi la i vei ganske tidlig i ferien, slapp vi nok også unna den største bølgen av nederlendere og tyskere.

Vi valgte å kjøre inn i Østerrike og ned mot Innsbruck, for så å ta Brennerpasset ned til Italia. Veldig fasinerende landskap dersom man har litt sansen for broer, tunneller og fjell i en god kombinasjon. Var litt overrasket over hvor stor stigning det var opp fra Innsbruck, men alle kan jo ta bakkene i sitt eget tempo. Jeg dro godt på og var vel oppi nesten 3,0 l/mil i forbruk på det heftigste. Men bilen tåler det fint og det kjennes helt OK å holde personbiltempo++ selv med 9 m vogn på kroken Cool

Å parkere vogna drøye 100 m fra Middelhavet var en ganske uvirkelig opplevelse. Det er fantastisk flott når man har kommet seg på plass og vet at drøye 14 late dager med sol, god mat, bading og strand ligger foran en. Og Garden Paradiso var en veldig flott camping med system i sakene og veldig god standard på alt av tilbud og infrastruktur. Så var det særdeles hyggelig å treffe quattro1 og familien hans der nede! Og med barn i samme aldre var det jo full klaff på alle måter. Gode historier, utveksling av tips og reiseråd samt deling av kald drikke ble det også. Veldig kjekt.

På vei nordover kjørte vi Tauernautobahn, altså forbi Udine og oppover mot Villach og Saltzburg. Stoppet et par dager i Østerrike og fikk med oss en tur til Hitler's ørnerede, det var en opplevelse som anbefales sterkt. Besøkte også Salzburg og fikk se litt av den byen. Jeg vil si at Tauernautobahn kanskje ikke er riktig så dramatisk som veien over Brenner, men veien har mindre stigninger og er slik sett veldig lettvind å kjøre med vogn. Samtidig kan man ta avstikkere inn i trivelige landsbyen og campe langs små innsjøer her og der. Turen ellers opp gjennom Tyskland gikk også greit men ettersom vi da var kommet til midten av juli var det betydelig mer trafikk på veiene. For oss som kjørte nordover på A9, A3 og A7 var det rimelig greit men vi kunne jo konstatere at det gikk langsom i sørgående retning, både her og der. Og etter quarttro1 sin anbefaling overnattet vi på Camping Katzenkopf både på vei ned og opp, veldig trivelig sted som vi nok skal innom igjen dersom sjansen byr seg.

Tror jeg kan si at stemningen er stor for å dra ned til Italia igjen i 2019. Med to tenåringer i hus vet man jo aldri helt hva de tenker så det blir nok å ta en endelig avgjørelse rundt juletider, og da eventuelt bestille ferjebillett tidlig på nyåret. Kan uansett si at camping ved Middelhavet virkelig gav mersmak og anbefaler folk å vurdere dette. Uansett om man har små barn, større barn eller ingen barn så vil jeg si at campingplassene nede ved Venezia har et bredt spekter av tilbud som bør passe de fleste. Og temperaturen var jo i år heller ikke noe verre enn det man ble utsatt for her hjemme...Smile
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 488
Registration date : 08.12.2011

PosteTema: Re: Italia 2019   Søn 14 Okt 2018 - 22:08

Slik det virker pr. i dag (etter høstferie) er planen å kjøre nedover igjen rett etter skolen er slutt til våren. Fordel å starte så tidlig som mulig, mindre trafikk og greiere på alle campingplasser nedover. Får se hva det blir til når "sannhetens øyeblikk" kommer over årsskiftet, og det skal kjøpes billett på Oslo-Kiel. Vi har har snakket om besøk i Firenze, evt. også Siena igjen samt San Marino, får se hva det blir til etterhvert. Liker svært godt å besøke San Marino, et utrolig sted! Kan eventuelt benytte camping Rubicone, som vi har benyttet for endel år siden. OK plass, men var lite begeistret for moloene de hadde bygget. Det ble stillestående vann innenfor, og ikke virket det særlig friskt heller. Men ellers ok plass. Tror også man får rabatt (10%) med gyldig medlemskort i caravanklubben.

Ellers, særdeles enig med cityhopper, kjør sørover for en super ferie!
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
janp
GENERAL!
GENERAL!


Antall Innlegg : 2797
Registration date : 19.01.2012

PosteTema: Re: Italia 2019   Søn 14 Okt 2018 - 22:35

Blir ikke sydeuropa på oss neste år heller. Shocked
Synes det blir alt for langt å reise på de elendige tyske veiene. I sommer klarte vi 50 mil på 10 timer fra helt syd i Danmark til Dortmund, det blir ikke flere ganger. Mye veiarbeid rundt Hamburg, som nevnt. i tillegg Bremen. 1,5 time ekstra der. Og det samme norøst for Dortmund. Så om det blir tur i europa så blir det Holland igjen. 2020 vet vi ikke noe om enda, vi har 2 hunder som for oss gjør det uaktuellt pr i dag å reise til så varme områder.

Utenom hovedveiene i Tyskland er det vanskelig å finne veier som ikke har utallige småsteder, med lyskryss og redusert fart. Men så et sted (Campingferie.dk) at det var en som hadde satt opp ei fin rute sørover mot Italia/Jugoslavia. Og det blir det kanskje en grei ferie utav, om man finner ei fornuftig rute der en slipper køer og alt for mange tettsteder som er litt krevende.

Ble forresten også fotografert i en 70-sone i Tyskland, har ikke hørt noe enda. Farten var vel rundt 85 eller deromkring. Får se om vi får tilsendt bilde etterhvert.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 488
Registration date : 08.12.2011

PosteTema: Re: Italia 2019   Man 15 Okt 2018 - 12:43

Det går fint å kjøre sørover, men absolutt å anbefale å sjekke ut på forhånd hvor det er mye veiarbeid og unngå disse områdene. Info om veiarbeid finnes greit f. eks. på adac.de, de har også en stau-kalender som angir dagene med mest trafikk, altså dager det er greiest å unngå som kjøredager.

Ruten du nevner er kanskje den som anbefales av en F. Brun? Har ikke de beste erfaringer med å kjøre Bundesstrasse når man skal langt, det går ofte mye tid på få km. Kommer du bak noe saktegående er det ofte vanskelig å komme seg forbi, dessuten både tettsteder og lyskryss her og der. Synes oftest det blir lite effektivt.

Ellers, vet at både Union Lido og Marina di Venezia har egne hundeområder på plassene sine, sikkert også flere. På Garden Paradiso er det ikke lov med hund.

Og litt "trøst". Opplevde å bli avbildet i Tyskland i fjor, men hørte aldri noe.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 488
Registration date : 08.12.2011

PosteTema: Re: Italia 2019   Ons 17 Okt 2018 - 0:20

Hei igjen janp!
Det går greit å kjøre sørover. Trasig at du har slumpet opp i problem med veiarbeid, men det er jo ikke veiarbeid overalt. Det er jo bare å sjekke ut, og så legge en rute for å unngå de verste stedene. Må innrømme at jeg ble rimelig oppgitt nedover A1 sist sommer, med ufattelig mye veiarbeid og tull, men det gikk jo bra det også, tross alt. Mener at den nyere A9 har mindre veiarbeid, men A7 er jo hyggeligere å kjøre.
Ellers, har prøvd Holland, og er nok lite begeistret, ikke aktuelt med flere besøk der for vår del. Dårlige plasser med dårlig renhold, mye støy, og lite hyggelige campingverter. Altså for vår del, nei takk!!!!!!! Holland er uaktuelt, rett og slett, ferdig med det landet.
Synes du skulle ta deg en tur til Italia, det er noe annet og langt hyggeligere!
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
janp
GENERAL!
GENERAL!


Antall Innlegg : 2797
Registration date : 19.01.2012

PosteTema: Re: Italia 2019   Yesterday at 0:54

Fikk det samme inntrykket som du beskriver, på vår første stopp i Nedeland, Alkmaar Camping. Ringte og purte om plass for vår lange vogn. Ingen problem. Spurte samme dag da vi var på vei. Ikke noe problem.
Kom frem, sjekket inn og måtte betale på forskudd de dagene vi tenkte å stå der som en begynnelse (6 dager). Men etterhvert dukket verten opp, og tvang oss til å trykke vogna helt inn i hekken mot nabotomta. Så kom han nok en gang tilbake og sa at vi ikke var ønsket pga lengden. Vi måtte komme innen 1/2 time, de stengte resepsjonen da, og få tilbake pengene. Vi valgte å stå 3 dager, da vi ikke ønsket å bli der så lenge. Vi fikk heller ikke sette opp vårt lille telt, og ikke fikk vi flytte oss heller. Det var minst 50 plasser ledige, og jeg sa at jeg kunne betale ekstra for å bruke 2 plasser. Ikke tale om.
Mange plasser var en god del større enn den vi fikk, så jeg ble rimelig forbannet.

Men nå er det ikke slik over alt da. Vi fant en annen plass som nok er opp mot en 5-stjerners, DraumPark Molengroet. Men dessverre kunne vi ikke stoppe der, da moveren på høyre side var defekt. Kunne ikke komme til der med bil og vogn pga litt svingete veier inne på plassen.

Men vi reiste til Holland for å besøke kjente, og vi fikk se mye som mange turister går glipp av. Mange reiser til turistfellene, som ostemarkedet i Alkmaar hver fredag. Det var bare å gå med en agng, det var en trengsel uten like. Og ikke verdt å se i det hele tatt. Men historien fikk vi, samt uendelig mye annet da vår bekjent også jobber på museum og er genuint opptatt av Holland generellt og Alkmaar og kanalenes opprinnelse spesiellt. Samt at vi fikk vite mye om den enorme oppmudringa av det som var sjø som er dyrket opp.

Vi resier nok tilbake, det er helt sikkert. Men det er mye pga at vi har noen som kan være en guide som kan historien. Vi fikk også sett og hørt en del om dikene mot Nordsjøen, og vi fikk en svært sjelden sommerkveld med fint vær og nesten helt rolig hav.

Når det gjelder renhold så betyr det ingen ting for meg og lite for kona. Vognas store bad brukes flittig, kona bruker kon bad til hårvask. Og da trenger vi bare et høl for å tømme talettet noen ganger pr uke. Thats all. Vi trenger ikke flotte servicebygg når vi ikke bruker de allikevel.

Så Italia får nok vente litt enda et par år, om det blir aktuellt.

Fra "Bergen" norvest for Alkmaar, nesten som vestkysten av Danmark:

Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sponsored content
PosteTema: Re: Italia 2019   

Til Toppen Go down
 
Italia 2019
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: Langs Vegen :: Veien til Italia-
Gå Til: