CARAVANFORUM

Caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  GalleryGallery  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

Share
 

 Italia 2019

Go down 
Gå til side : Previous  1, 2, 3
AvInnlegg
quattro1
DIREKTØR!
DIREKTØR!


Male
Antall Innlegg : 723
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 - Page 3 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 - Page 3 Icon_minitimeMan 19 Aug 2019 - 19:40

For oss blir det over 5000 i netto differanse, ca 50 mil til Oslo og nesten det samme å kjøre fra Hirtshals til på høyde med Kiel. Antall overnattinger blir det samme. Bedre veier der, selvsagt, men likevel. Og så er det noe med holdningen også, "vi fyller båten uansett". Vi kjører E 16 til Oslo. Litt håpløst å først måtte kjøre til Lærdal, men slik er det.

Italia er topp! Dere kan jo kanskje ta et stopp i Soltau Heide Park eller Gardaland i stedet for Astrid Lindgren dersom dere kjører rett sørover, eller Aqualandia nede på lidoen. Og det er mye interessant å se på hele veien, særlig Bayern er flott. Jentene ville kanskje også synes det var stas med et stopp i Füssen og se på Neuschwanstein og Hohenschwangau-slottene, imponerende saker. Det er mange muligheter for fine opplevelser, Tyskland har mye å by på.

Frankrike anser vi oss ferdige med, tror jeg (ikke særlig begeistret), det samme gjelder Nederland og Belgia. Men kan likevel anbefale kystveien fra Marseilles til Genova, den er flott. Tar også gjerne en ny tur til Paris, men da blir det fly.
Mulig vi kjører en ny tur til Praha neste år, ser oss litt mer rundt i Tsjekkia, eventuelt med en avstikker til Krakow (på veien sørover). Ingenting er fast planlagt forløpig, men Italia er målet som vanlig. I år kjørte vi først til Riccione ved Rimini, besøkte San Marino, Rimini og Ravenna, deretter Firenze i 4 dager før vi kjørte til lidoen. Firenze var fryktelig varmt, 39 når vi kom kjørende dit. Synes synd på de som ikke hadde klima.
Til Toppen Go down
quattro1
DIREKTØR!
DIREKTØR!


Male
Antall Innlegg : 723
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 - Page 3 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 - Page 3 Icon_minitimeLør 28 Sep 2019 - 23:15

Sverige blir svake saker i forhold til Italia, bare prøv!
Vi kan vel vanskelig si at vi vanligvis kjører strake veien til Italia, selv om vi faktisk gjorde det sist sommer. Vi er på tur i 6 uker, og lager opplevelsestur både ned og opp igjen med ulike ruter og ulike mål. Men et par gode uker på Garden Paradiso på lidoen, det er fast. Ingenting er bedre enn å få opp markisen, få pakket opp grillen, og være klar til supre dager på lidoen med sommer, sol og gode saker på grillen etter en flott dag på stranden. Supert! Og mye interessant å besøke i nærområdet.

Kjør til Italia!
Til Toppen Go down
quattro1
DIREKTØR!
DIREKTØR!


Male
Antall Innlegg : 723
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 - Page 3 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 - Page 3 Icon_minitimeOns 11 Des 2019 - 0:54

Har prøvd de fleste "land" i skandinavia for noen år siden, greit nok det forsåvidt, og populært hos minstemann den gangen. Men etter å ha opplevd Italia og endel av superplassene der, så er mitt råd: kjør sørover. Man finner mange "land" der også om det er det man ønsker, men også mye kultur som er interessant å besøke, om man vil. Da kan man lære noe samtidig. Og så er det dette med sommeren da, gode temperaturer i både luft og vann, og god mat og verdens beste is.

Ellers, kan ta en ny sjekk hos Fjordline på nyåret om pris, men er ikke særlig optimistisk. Men enig, hadde vært kjekt å kjøre 15 minutter til kaien istedet for 8 timer til Oslo, men ikke hvis kostnaden er vesentlig høyere. Colorline har større båter, bedre tilbud ombord, og har vært vesentlig rimeligere. Og da kommer man til Kiel, ikke Hirtshals. Det er en kjøredag i forskjell! Hvis jeg kan spare mellom 5 og 6 tusen på å kjøre til Oslo, så gjør jeg selvsagt det. God nytte av en lørdag vil jeg si. Vanskelig å oppnå bedre netto inn på en lørdag, så det valget er enkelt.
Til Toppen Go down
quattro1
DIREKTØR!
DIREKTØR!


Male
Antall Innlegg : 723
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 - Page 3 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 - Page 3 Icon_minitimeFre 17 Jan 2020 - 1:09

Har sjekket, og ser at Fjordline også i år er altfor dyre, selv med BT-fordel/rabatt. Nekter å betale tusenvis ekstra for en simplere transport (synd at de ikke har konkurranse!). Kjører derfor også i år til Oslo, større båter med Colorline til Kiel med flere tilbud, hyggeligere ankomsttider, og grei transport sørover. Kan kanskje prøve å ringe inn igjen til Fjordline, men vet ikke helt om jeg gidder, de er arrogante. Og "fyller båten uansett". Javel, så blir det slik. Håper flere kjører østover til andre alternativ, så lærer de kanskje? Monopol er aldri bra. Hadde vært greit å prøve Fjordline, men ikke når holdingene er slik, da blir det å kjøre østover.
Til Toppen Go down
Barfot

Barfot

Male
Antall Innlegg : 13
Localisation : Øygarden, uttafor Bergen
Registration date : 29.10.2017

Italia 2019 - Page 3 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 - Page 3 Icon_minitimeSøn 16 Feb 2020 - 12:19

Ser den absolutt; quattro1.

Nå handlet vi oss ei hytte oppe ved Fagernes, så da blir det nok et innlagt stopp der og på veien. Både fruen og ungene vil nedover på tur igjen, selv om vi BURDE ha solgt vogna og puttet pengene i nedbetaling av hyttelån. Vanskelig vurdering - ferie på hytta ved Vaset på fjellet mellom Fargernes og hemsedal med alt det området har å by på eller sørover. Selge vogna før ferien eller beholde den til etterpå og så vurdere igjen. Er råflott med både hytte og en 1 år gammel Kabe.

Har en ekstra uke ferie i år, med 5/5 rotasjon, så kjører vi sørover blir det gjerne litt mindre heseblesende. Med 26 dager hjemme (i ordinær 4/4 rotasjon) før man reiser på jobb igjen, har det vært rimelig helktisk de 2 siste årene. Mye lange kjøredager og endel lessons learned på ikke å legge inn sightseeing og rekke å "gjøre" en by på noen sene ettermiddagstimer og videre dagen etter.

Fergepriser kontra kjørt distanse og kortere bro/ferge er noe man må regne på. I fjor ble det 1,45 l/mil på hele turen med cruiseren. Året før ble det 1,25 l/mil med Outlander og noe mindre vogn.

Til Toppen Go down
quattro1
DIREKTØR!
DIREKTØR!


Male
Antall Innlegg : 723
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 - Page 3 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 - Page 3 Icon_minitimeMan 17 Feb 2020 - 1:13

Skjønner det med avveining i forhold til hytte og tur til Italia, selv om jeg nok ville prioritert skikkelig sommer nede ved Adriaterhavet, ikke mye som slår det. Ser at vi bruker hytta lite om sommeren, da er det Europa og særlig Italia som gjelder for oss. Men vår situasjon er at hytta forlengst er ferdig betalt, så eneste utgifter nå er strøm og renovasjon. Pluss vedlikehold selvsagt.
Anbefaler å ta turen sørover til sommeren, tror bestemt dere ville trives på en av plassene på lidoen. Sjekk på nettet og velg deres plass, vi har valgt Garden Paradiso. Kjempetrivelig når vi kjører inn og gamle kjente vinker og hilser, godt miljø på denne plassen. Men for all del, ser at mange nordmenn velger heller Union Lido eller Marina di Venezia, flotte plasser det. Men for oss er det GP som gjelder.
Til Toppen Go down
Sponsored content
Italia 2019 - Page 3 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 - Page 3 Icon_minitime

Til Toppen Go down
 
Italia 2019
Til Toppen 
Side 3 av 3Gå til side : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: Langs Vegen :: Veien til Italia-
Gå Til: