CARAVANFORUM

caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  CalendarCalendar  GalleryGallery  HjelpHjelp  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

Share
 

 Italia 2020

Go down 
AvInnlegg
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 591
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTor 8 Aug 2019 - 1:56

Da er det bare å glede seg til neste sommer i Italia, får vi håpe. Slik det høres ut i familien pr. i dag rett etter hjemkomst er det bare å bestille båtbilletten Oslo - Kiel til neste år, håper det fortsatt er slik i januar da vi vanligvis bestiller. Vi får se.

I så fall blir det østlig rute fra Kiel, med en avstikker til Krakow og Praha på veien sørover. Saltgruvene i Krakow er fantastiske å besøke, og jeg ser gjerne at familiens yngste får med seg inntrykkene fra Auswitch og Treblinka, har vært der tidligere med storebror, en sterk opplevelse.

Vi får se hva det blir til etterhvert. Det blir i praksis ferieplanene til familiens yngste som legger premissene, men håper på nok en sommer i Italia!
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp

Antall Innlegg : 2917
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeMan 12 Aug 2019 - 18:36

Nå er vel øyhopping i Danmark sterkt overvurdert, Quattro! affraid Men vi har da sol og 23-24 gr. her vi er. Og det er greitt nok det når vi ser på Yr hjemme.

Men du er vel snart på veien sørover igjen. For oss er det et viktig punkt, og å ta med hund er uaktuellt. Også tidspunkt, pga varme. Om.det blir så langt sør så blir det tidlig i juni eller september. Men ikke med vår vogn, den ser vi er alt for stor og slitsom å dra med over alpene. Det kjenner vi etter en lang dag gjennom Danmark til FB og Citi Park. Men når grenser krysses på vei mot sydpolen så blir klimaet bedre, mat- og drivstoffpriser synker. Men ferje til Kiel er et must for oss om vi skal reise så langt sør.

Men først blir det Taiwan og kinesisk nyttår. Men det blir langt dyrere enn en tur til søreuropa. Så får vi se om det blir noe igjen til sommeren. Og nyte høsten i et nytt telt. Vivaldi er et robust telt, mye bedre enn det gamle Standby.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 591
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeMan 12 Aug 2019 - 19:29

Jada, satser på ny tur sørover også neste år. Det går nok greit å ta turen med stor vogn også, og du har ingen problemer over Alpene med Touareg som trekkdyr.
Vi synes det er en grei start og avslutning med båten Oslo - Kiel, turen fra Vestlandet til Oslo er ikke ferie, men plagsom transportstrekning på elendige veier. Det vil vanligvis være best priser på båten tidlig på året, så vi bestiller oftest i januar.
Det vil være lurt å kjøre tidlig i juni hvis dere kan, da er det mindre trafikk og god plass på campingene nedover.
God tur til Taiwan!
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
quattro1
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANER


Male
Antall Innlegg : 591
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeFre 16 Aug 2019 - 1:09

Joda, janp, klart det er enklere med en mindre vogn - og gjerne 230-bredde, men det går greit med stor vogn også. Det er etter mitt syn mer avgjørende at dere har klima, det kan eventuelt også leies lokalt. De første årene vi var på lidoen var uten klima, sovnet vi kanskje i 2 - 3-tiden på natten etter å ha jaget mygg som hadde sneket seg inn gjennom vindu på full lufting, ikke særlig morsomt. Det er langt hyggeligere å stenge alle vindu, takluker på lufting, og klimaen sørger for at alle sover greit. Og klimaen tørker også lufta, slik at luftfuktigheten er passe.

Når dere reiser uten hundefølge er jo valget fritt. Noen plasser tillater hunder, andre ikke. Det er lurt å kjøre så tidlig i juni dere kan, da er det mindre trafikk og god plass hele veien på alle plasser, og dessuten litt mindre varmt og gjerne varme mer tilpasset frostige nordboere. Anbefaler et stopp på camping Katzenkopf i Sommerach på veien fra Kiel, grei camping med god restaurant, og enkel å komme til også med stor vogn, og uten å koble fra. God mat og god drikke til en god pris.
Vet ikke før på nyåret når båtbilletten skal kjøpes om det blir Italia også neste år for oss, men håper det. Slik det høres ut pr i dag skal vi sørover, men beslutningen fattes i forkant av at båtbilletten kjøpes. Vet at Cityhopper planlegger ny tur til Paradiso neste år, også Ramski-familien, og det håper vi blir av. men foreløpig er det august 2019. Vi får se, men håper på en ny sommer med isbil på stranden og Adriaterhavets rolige bølger mot den perfekte sandstranden.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sponsored content
Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitime

Til Toppen Go down
 
Italia 2020
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: Langs Vegen :: Veien til Italia-
Gå Til: