CARAVANFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
CARAVANFORUM

Caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  GalleryGallery  SøkSøk  Latest imagesLatest images  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 Billund

Go down 
3 posters
AvInnlegg
likn
COMBI CAMPER
COMBI CAMPER
likn


Male
Antall Innlegg : 20
Registration date : 09.09.2009

Billund Empty
PosteTema: Billund   Billund Icon_minitimeTir 17 Nov 2009 - 15:35

Danmark sommeren 2009

Var på en 19 dager tur i sommer. målet var Danmark. Første dagen kjørte vi ned til Biristrand camping sør for Lillehammer, en trivelig campingplass synes vi. Der traff vi venner som var på vei hjem fra tur i Sverige, Biristrand har fine plasser for campingvogner helt nede ved vannet. vi låg der i 4 dager så kjørte vi til Oslo for å ta SEAWAYS til København, grunnen til at vi valgte SEAWAYS var at de hadde gratis for campingvogn visse dager. Og med fin lugar så ble dette en flott tur over "fjorden".

Ved ilandkjøring i København så var det å sette kursen mot Billund, med god hjelp av GPS'n så fant vi rette leia mot Billund og Legoland. Det var en i baksetet som hadde veldig store forventninger til Legoland, gledet seg i lang lang tid. Må si det gikk en stund før eg ble vant med den Danske motorveiene og hastigheten der, har ikke for vane å kjøre så fort med vogna bak men fant ut at en marsfart rund 90 var egentlig det beste, da ligger man i fin flyt sammen med tungtransport(Maxhastighet for tungtransport er vel 90km/t?) og slipper da store ting som kommer forbi, ubehagelig med det suget som blir i vogn når lastebiler kommer forbi deg. Vel fremme i Billund fant vi plassen på FDM campingen som vi hadde forhåndsbestilt.

Denne campingen er av typen med områder som er avdelt med store hekker, greit nok det, det blir vel lunere og litt mere intimt. Campingen er helt grei, bra sanitær anl. og har fin lekeplass og andre aktiviteter for dei minste. Vi satte stor pris på gangavstand til Legoland og det nye gigantiske Lalandia badeland.

planen vår var i utgangspuntet å være i Billund noen dager for så å utforske Danmark litt mere, men vi fant ut etter hvert at vi blir liggende i ro. Vi tok heller dagsturer rundt om, til Løveparken (Anbefales), Randers Regnskog, Odense på Jernbanemuseeum og mere..... man flytter seg ganske langt i Danmark på kort tid, det er jo litt enklere å bygge veier der en i steinrøysa Norge.

Vi storkoste oss i 12 dager i Billund, og med sesongpass til Legoland ( det lønner seg vist du er mere en 2 dager der) , flotte resturanger og aktiviteter på Lalandia pluss aktivitet på campingplassen så er det nok å ta seg til der.

Vi tok også SEAWAYS opp igjen til Oslo, fergen kommer jo til Oslo på morgenen, vi trodde kanskje det ville bli slitsomt å kjøre hjem fra Oslo på en dag men det gjorde vi denne gangen og det gikk kjempefint, men må si vi er velsignet med en gutt som ikke har noe som helst problem med lange bilturer, vi hadde jo så klart mange stop og rastet på veien, ved en anledning når mor og far skulle strekke på beina å fylle diesel var beskjeden fra baksetet "Treng ikke ut eg, bare kjøp en Kaptein Sabeltann is til meg" :-)

Vi hadde en kjempefin tur og gleder oss til neste sommer... satser på Sverige da tror eg Very Happy
Til Toppen Go down
Jan Ole
MODERATOR
MODERATOR
Jan Ole


Male
Antall Innlegg : 13247
Age : 56
Localisation : Måløy.
Registration date : 11.03.2007

Billund Empty
PosteTema: Re: Billund   Billund Icon_minitimeTir 17 Nov 2009 - 20:54

Vi lå der i fjor vår, avatarbildet mitt er derfra. Likte campingen godt vi også, men når vi var der var vi relativt alene.
Å besøke Legoland i slutten av april var veldig vellykket for oss, bra med folk, men ikke kø idet hele tatt.

_________________
Dethleffs Camper Lifestyle 720 SK -08
Vw Crafter MBM -14
Vw E-Golf -16
Vw T3 Syncro MBM -89
Til Toppen Go down
Gjest
Gjest
Billund Empty
PosteTema: Re: Billund   Billund Icon_minitimeTir 17 Nov 2009 - 22:42

Vi var i Legoland for drøyt 3 år siden, og hadde det kjempefint. Hadde ikke med vogn da, men lå på hotell i gangavstand fra Legoland. Vi kunne tenkt oss å ta med vogna til sommeren.
Var det FDM Billund dere lå på, Knaus580uk? Bestilte dere bare for noen dager først? Var det lett å få forlenga oppholdet?

Ja, det går fort å kjøre fra sted til sted i Danmark. Vi var innom Djurs Sommarland i tillegg, og den parken kan også anbefales!
Jo, har virkelig lyst på en ny Danmarkstur, ja....!
Til Toppen Go down
likn
COMBI CAMPER
COMBI CAMPER
likn


Male
Antall Innlegg : 20
Registration date : 09.09.2009

Billund Empty
PosteTema: Re: Billund   Billund Icon_minitimeOns 18 Nov 2009 - 9:51

hei Liv K.A
vi låg på FDM Billund ja.. vi bestilte vel for 4 dg først, ingen problem å forlenge oppholdet når vi var der, var der i første del av august.
eg drømmer om tur lenger sør til middhavskyst en plass men det blir nok ikke neste år.. prøver å høste litt erfaringer fra andre på nettet.

God tur :-)
Til Toppen Go down
Thomas
GENERAL!
GENERAL!
Thomas


Male
Antall Innlegg : 3084
Age : 46
Localisation : Hønefoss
Registration date : 20.05.2007

Billund Empty
PosteTema: Re: Billund   Billund Icon_minitimeOns 18 Nov 2009 - 19:51

Vi lå også her i sommer. Hadde to dager her på vei hjem fra Italia. Kunne jo ikke risikere og ha igjen noen kroner etter ferietur Smile Ringte opp på vei nordover og det var ikke noe problem med plass. Var vel litt etter høysesong, men mye folk tross alt. Noe trangt inn i gatene her, men på gressmatta øverst ved lekeplassen var det plass. Matta var ikke full, men en del vogner her, kun nordmenn. Og en liten islandsk bobil..
Til Toppen Go down
Sponsored content

Billund Empty
PosteTema: Re: Billund   Billund Icon_minitime

Til Toppen Go down
 
Billund
Til Toppen 
Side 1 av 1
 Similar topics
-
» Billund camping-Lalandia

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: REISESKILDRINGER :: REISE I DANMARK-
Gå Til: