CARAVANFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
CARAVANFORUM

Caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  GalleryGallery  SøkSøk  Latest imagesLatest images  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 Italia 2020

Go down 
+3
awt
janp
quattro1
7 posters
Gå til side : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AvInnlegg
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3361
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeLør 30 Nov 2019 - 22:58

Ingen uvilje mot å krysse Alpene. Hva vi ønsker å oppleve blir til etterhvert. Planlegegr ikke så mye. Blir som det blir. Og vil jeg ta ei uke i Dovre, Rondane og de områdene alene, ja så er et bare å fylle på vann. Men solceller og batterikapasitet som ikke byr på problem, og med mulighet til 230V i alle uttak fra CEE-uttak under vogna som kommer fra Inverteren så er det og en herlig form forferie. Må ikke kjøre 300 mil for å få gode opplevelser. Cool

Elbil? Nei takk, blir ikke noe på meg, mnei. Det er en forbigående greie som innen få år erstattes av hydrogen. Tesla og vogn er og blir en vits, å tilbringe store deler av ferien på ladestasjoner er jo litt komsik. Men den som vil det legger ikke lista så veldig høyt. Selv med den lille vogna på rundt 11-1200 kg så var jp forbruker opp mot 5 kw pr mil. Det blir det ikke lange etappene av, sniitforbruk var vel på rundt 3kw pr mil. Det blir sikkert aldri mer enn 20 mil før man må lade for å komme seg til den neste laderen igjen. Sånn går no dagan.
Deilig å ha en bil som, når tanken er full og uten vogn, viser rekkevidde på 1440 km.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeMan 2 Des 2019 - 1:23

Bayern er flott, med mye å se. Bra klima er det også. Men synes nå likevel at dere burde ta turen over Alpene, fint at det ikke er uvilje mot det. Mye å se og oppleve hele veien. Og vil dere ikke til Lidoen så kjør til Firenze og besøk den byen, og ta gjerne en tur til San Marino også. Utrolig flotte steder, sammen med f.eks. Ravenna og Siena. Synes særlig Siena er flott, og om det passer kan det være kjekt å være der når Palio går av stabelen, altså hesteveddeløpet mellom bydelene i sentrum av byen. De lager veddeløpsbane midt i byen! Stor stemning, mye folk og stor halloi. Tradisjonen er mange hundre år gammel, og feires heftig. Kjekt å oppleve.

Men ok, kjør til Lofoten. Det er sikkert fint på Dovre også, og mange andre steder. Men camping i Norge gidder jeg ikke mer, rett og slett. Har kjørt hele landet, og det holder for min del. Nei, i sommerferien vil jeg ha sommer, og da er svaret enkelt, kjør sørover. Der finner jeg mye spennende å se på/besøke underveis på oppdagelsesturene våre, behagelig sommer, og deretter herlige uker ved Adriaterhavet på en fantastisk campingplass. Men nå har jeg fortalt deg om dette gjentatte ganger, og det ser ikke ut til å gå inn. Kanskje ikke noe poeng i å gjenta de faktiske forhold. Din bedre halvdel har dessuten besluttet at skal man til Italia tar man fly, greit. Gjør gjerne det, det går sikkert fint det også. Og så har man "gleden" av å bo på hotell. Synes hotell er dårlig, og faktisk at mye av kosen er å få vogna på plass, pakke ut utstyr, ut med markisen, opp med grillen, og så det å sove i egen seng. Fabelaktig! Camping er supert, hotell liker jeg ikke.

Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3361
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeMan 2 Des 2019 - 18:01

Quattro: vi reiser dit vi mener at ferien kan gi litt mere enn å ligge på ei strand, til en tusenlapp pr døgn. Noen kan si til oss tusen ganger at det stedet MÅ man bare oppleve, ja vel. Men å bruke 50 lapper totalt for bare å bo på en campingplass i Italia som mål, nei det er definitv ikke et tema. Det må være mye mer enn det. Og Lofoten er et område som vi skal dra til, punktum.

Vi er ikke så gira på sol og sommervarme hver eneste dag i 4 uker. Ferien går så meget bra uten. Greitt å få gode varme sommerdager, men vi trenger ikke å ha det hver dag i mange uker. Og vi kan godt unnvære å bo i ei glovarm vogn i flere uker i et strekk. Men reiser man rundt med vogn eller bobil så kan en ikke unngå en del svært varme dager.

Og ja, det å bo for eksempel på Hjerkinnplatået en sensommerkveld, og se Snøhetta farges rød av kveldssola, det gir mening. God mat og drikke, og litt varme klær om det blåser litt, det har mange tusen reist fra Nederland, tyskland, frankrike osv for å oppleve.

At hotell er dårlig blir vel å sammenligne ei Bjølle fra 70tallet med ei Kabe Imperial av nyeste sort. Det finnes de dårligste hotell overalt, men også topp hotell om man vil ha det bekvemt. Men om man skal bo på hotell så er det andre faktorer enn stjernene som er av mest betydning.

Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeTir 3 Des 2019 - 0:37

Selvfølgelig reiser dere dit dere vil, det skulle bare mangle. Det gjør vi også. Vi er ikke blant de som freser direkte ned til Lidoen, men har stor glede av turene hit og dit der vi krysser oss nedover Europa, mye å oppleve og lære. På samme måte når vi kjører hjemover. Og det er mye hyggelig helgekos i å planlegge hva vi ønsker å oppleve på neste tur.
Etter halvannen uke på opplevelsestur er vi litt mette av det, og da liker vi å slappe av på GP et par uker i selskap av gode venner, både norske, tyske og sveitsiske. Antall gjengangere på plassen er høyt. Og det koster ikke tusenlappen for døgnet, holder med ca. 600. Ikke er vogna glovarm heller, klimaen fungerer fint den. Stiller inn på 22 grader og trykker på auto.
Men selvfølgelig, dra til Lofoten, det blir sikkert fint. Men synes det er rimelig likegyldig om nederlendere og tyskere drar dit på sommerferie. Jeg har vært der, sett meg rundt, har kjørt Norge helt "til topps", kjørt Finnmark, Kautokeino, Karasjok, osv. Glad for å ha gjort det, kjøre utover forbi Vadsø og Vardø mot Hamningberg, stoppe og se på fuglefjell, osv., har fisket på vidda og i Jakobselv (badet i myggolje), men en gang holder for min del. Dette er nok ikke min form for sommerferie.
Og hotell, det har jeg prøvd rikelig nok i jobbsammenheng. Det fins selvsagt både gode og mindre gode, men kjedelige er de alle sammen. Det er et sted å sove. Punktum.
Men synes du virker litt irritert janp? Det har aldri vært meningen å irritere, bare å gjøre oppmerksom på at Italia er et fabelaktig ferieland med flotte campingplasser (og sommer). Det er vel heller ikke særlig mange land i Europa som har mer kultur å vise fram enn Italia. Det bugner! Henviser f. eks. til NRKs serie om Italias underjordiske byer. Se disse dokumentarene, og reis så på besøk. Og opplevelsene står i kø for den som vil se og oppleve, men hvis man ikke vil så kan man også velge å la det være.
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3361
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeTir 3 Des 2019 - 19:03

Neida ikke irritert. Men du prøver jo så hardt å få oss til å ta en tur. Og plutselig så skjer det, men Lofoten blir det nok til sommeren. Kan godt sende deg et bilde eller 20....

Men skal se på det du nevner om de underjordidke byene, det er noe som gir mening. Om ikke alt er borttatt til andre steder slik det var på Santorini. Dyrt å komme inn for å se, og det som var gravd frem var borte. Muligens i Athen. Det samme gjaldt f.eks Läckø slott ved Lidköping. Alt opprinnelige gjenstander var fjernet, og erstattet med mye annet ikke autentisk. Og da er jo vitsen borte. 100 kr eller mere for bare å se tomme rom er ran i dagslys!!

Husk at det går an å besøke både det som andre synes er kjedelig også. Så får vi se når det blir en Tysklandstur igjen. Men prisene på disse plassene, om man  drar i den travleste tiden, ligger i overkant av det som jeg mener er verdt å betale for å ligge på en campingplass. Og du må også bestille for hele uker, så det er også noe som teller med. Så får vi se. Men at du er betalt av "Visit Italia" er tydelig, du jobber hardt for de lirene du får... Italia 2020 - Page 2 928394 Italia 2020 - Page 2 928394 Italia 2020 - Page 2 928394 Italia 2020 - Page 2 928394
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeTir 3 Des 2019 - 20:42

Skralt med betaling fra Visit Italia, du får legge inn et godt ord for meg om du kjenner noen der.

Du trenger ikke bestille hele uker, men minimum er en uke i høysesong.

En av de omtalte byene var Firenze, og der kan det være svært varmt om sommeren. Anbefaler besøk der enten før eller etter den varmeste tiden.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeOns 4 Des 2019 - 0:20

Det var 39 grader når vi kom til Firenze ca. kl. 17.00 i starten av juli i år, på Firenze Camping In Town, og det var nesten plagsomt varmt å gå rundt i byen de påfølgende dagene. Plassen har gratis minibuss som kjører de få km inn til sentrum, men selve sentrum er stengt for busser, så det blir et stykke å gå. Det ble derfor til at vi kjørte endel drosje, de kjører overalt, og er rimelige. Man må jo inn og se alle byggverkene og kunsten etter Medici-familien, som var søkkrike og styrte byen i flere hundre år. Og domkirken med den enorme kuppelen (25000 tonn med murstein) er jo flott, men jammen er kanskje mausoleet til Mediciene mer imponerende, og kunstsamlingen deres. Og sognekirken deres, der mange av de mest kjente personene fra tiden er begravet, er fabelaktig flott (f. eks. Leonardo da Vinci). Kirken ser beskjeden ut fra utsiden med tegl istedet for marmor som på domkirken, men inne er det veldig fint.

Anbefaler virkelig disse dokumentarene fra NRK, synes det var både opplysende og spennende å se. Og desto kjekkere å besøke byene i ettertid.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeSøn 15 Des 2019 - 2:39

Se dokumentarene, og besøk byene i etterkant. Mye å se, mye å forstå, mye å lære. Italia er et utrolig land med mye historie, og derfor vel verdt å besøke. Og så er det jo i tillegg klimaet og den varme sommeren, helt supert. Der får man alt. Den kulturinteresserte har utrolige muligheter til ulike opplevelser, den som kun vil ha sommer og strand kan velge det, eller en kombinasjon, det er fritt valg!
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeTor 19 Des 2019 - 1:12

janp skal til Lofoten, hvem av oss andre skal til Italia kommende sommer? Synspunkter, noe å dele på forumet? Erfaringer nedover Europa? Kom med innspill da!
Vi skal som vanlig sørover, regner med å bestille billetten på Oslo -Kiel i januar. Blir kjekt å planlegge hvor turen skal gå i -20 før vi lander på lidoen ved Cavallino Treporti. Vi liker å ta en oppdagelsesreise etter Kiel med mange opplevelser i halvannen uke før det blir GP og fine rolige dager ved Adriaterhavet.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeTir 24 Des 2019 - 0:58

God jul til alle italiafarere, og til Lofotfarere også, selv om de kjører feil retning. og et riktig godt nytt campingår til alle! Det går mot lysere tider, snart skal vogna hentes ut av vinterhiet, og gjøres klar for ny tur sørover. Det blir hyggelige forberedelser til en fin ferietur. Det nærmer seg årets høydepunkt ....
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeLør 4 Jan 2020 - 2:17

Etter pinnekjøtt og ribbe m.m. er hverdagen tilbake. Colorline har nettopp vennlig påminnet meg om at det er smart å kjøpe billett til Kiel tidlig, så jeg har igjen sjekket litt priser. Fjordline er fortsatt altfor dyre, ser det ut til. Også prisene på Oslo - Kiel er egentlig kostbare saker med vogn, rett skal være rett, men det gir likevel fortsatt en god besparelse å kjøre milene til Oslo og ta Colorline fremfor å benytte Fjordline. Men Fjordline har jo null konkurranse fra vestlandet, og benytter seg av det.
Ja, ja, kommer nok trolig til å bestille på Oslo - Kiel også i år ser det ut til. Helt ok det forsåvidt, fine båter med bra tilbud ombord, og supert å kjøre i land i Kiel kl. 10.00 etter en skikkelig solid frokost (som er inkludert i prisen med 4 eller 5 stjerners lugar). Dette å ankomme kl. 07.00 har jeg dessuten lite sans for, har forsøkt det også. Det blir stress på tid før man skal være klar i bilen, og det blir også rimelig raskt et stopp for å spise frokost før man fortsetter. Ingen god løsning, synes vi.
Det går jo fint å kjøre Sverige og ta broene også selvsagt. Har prøvd det også, men synes vestkysten i Sverige er nokså kjedelig å kjøre, langt er det også, broene koster dessuten endel, ikke er ferjen Rødby - Puttgarden gratis heller, overnatting må man ha på slik tur, så det blir en kost/nytte-vurdering på totalen. Vi finner det langt mer behagelig å ta båten Oslo - Kiel, slappe av ombord med ulike tilbud om underholdning m.m., komme til Kiel uthvilt og med en solid frokost ombord først, men her må jo den enkelte gjøre sine valg og prioriteringer.
Uansett, det blir Europa/Italiatur også i 2020!
Til Toppen Go down
vesto
CARAVAN KING!
CARAVAN KING!
vesto


Antall Innlegg : 336
Localisation : Trondheim, Hommelvik
Registration date : 19.01.2013

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeLør 4 Jan 2020 - 15:15

Vi skal også sørover i år!
Tror vi våger oss helt ned til Sør-Sverige denne gang Cool

Var forøvrig i Danmark i -18, det ble også noen fine dager forresten.
Blir bedre å kjøre i år heldigvis da vi har kjøpt ny trekkbil. Det ble en Volvo V60 hybrid.
Sterk og økonomisk å trekke vogn med!
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeLør 4 Jan 2020 - 18:09

Sør-sverige er kanskje ok, men unngå Malmø da, utrygge steder er ikke stas. Kjør heller lenger sør, nedover kontinentet, der finner man sommer og mange interessante steder å besøke. Og Italia er fortsatt det ultimate feriemålet synes vi.
Ellers, gratulerer med ny trekkvogn, blir sikkert bra.
Til Toppen Go down
vesto
CARAVAN KING!
CARAVAN KING!
vesto


Antall Innlegg : 336
Localisation : Trondheim, Hommelvik
Registration date : 19.01.2013

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeLør 4 Jan 2020 - 21:18

Sør-Sverige er topp!

Ellers blir det veldig greit med ny trekker ja.
Jeep'en vi hadde trakk bare 1500 kg, så det var på håret at det var nok.
(og antagelig for lite med kjøreklar vogn.)
Volvo'en trekker 1800 kg så det holder i massevis for vår vogn!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3361
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeLør 4 Jan 2020 - 23:49

Får visst nedgradere vogna til lettere kjørevogn. Drar jo rundt med nesten 2800 kg. Og så vil quattro ha meg ned til Italia:shock:
Turene i år blir vel innpå 1000 mil, dog ikke til Italia. Det blir en tur til Raumadalen og Åndalsnes tidlig, så en tur til Dalarna eller lengre sørover. Lofoten muligens rundt midten av juni. Og utpå sommeren blir det sørvestkysten av Danmark, Rømø bl annet. Og så blir det sørover i Tyskland, hvor langt sør vet vi ikke enda. Men Italia blir det nok ikke, får ikke tid til en så lang tur.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeSøn 5 Jan 2020 - 3:39

Fint at Vesto liker seg i sørsverige, men tror han hadde likt seg enda bedre nedover kontinentet, og ikke minst i Italia. Det er mye å se og oppleve nedover for den som vil, og milene triller raskt på motorvei. Første gang vi var på lidoen var jeg nesten sjokkert over den høye standarden på campingene, og det er fortsatt toppers å tilbringe et par uker der. Skikkelig sommer, supre saker å grille, og godt tilbud av alt. Anbefales sterkt!
Til Toppen Go down
vesto
CARAVAN KING!
CARAVAN KING!
vesto


Antall Innlegg : 336
Localisation : Trondheim, Hommelvik
Registration date : 19.01.2013

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeSøn 5 Jan 2020 - 15:08

janp skrev:
Får  visst  nedgradere vogna til lettere kjørevogn. Drar jo rundt med  nesten 2800 kg. Og så vil quattro ha meg ned til Italia:shock:
Turene i år blir vel innpå 1000 mil, dog ikke til Italia. Det blir en tur til Raumadalen og Åndalsnes tidlig, så en tur til Dalarna eller lengre sørover. Lofoten muligens rundt midten av juni. Og utpå sommeren blir det sørvestkysten av Danmark, Rømø bl annet. Og så blir det sørover i Tyskland, hvor langt sør vet vi ikke enda. Men Italia blir det nok ikke, får ikke tid til en så lang tur.

Hehe, hver sin smak, men uansett kjekt med god plass da!
Med familie på 4 så holder det i grunn i massevis med en kjørevogn for oss når det gjelder plass for alle og bagasjen.
Det vi stort sett gjør inni vogna på tur er å sove og lage mat (hvis vi ikke griller ute), da holder 550 i massevis.

Men skulle vi hatt vogna på fastplass på vinteren f.eks hadde det sikkert blitt krangling om plassen ja!
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeMan 6 Jan 2020 - 0:44

Det blir vel mye det samme for oss. Vogna vår er vel en ca. "530-vogn", romslig og grei for tre personer på sommertur. Vi sover i vogna, og spiser frokost der, ellers er vi mye ute, så vi har rikelig plass. Mye grilling blir det også, både hyggelig og god mat. Men det er klart, hvis vogna skal brukes også som hytte på vinteren, så stilles det andre krav til både plass og annet.
Men uansett, om vogna er stor er det jo kun et spørsmål om styrken i trekkdyret som avgjør om det er greit å dra avgårde på langtur. Og er trekkdyret VW Touareg, burde langtur være helt ukomplisert.
Kjører selv med 3.0 tdi, og har ingen problemer med å holde personbiltempo opp de bratteste bakker.
Til Toppen Go down
vesto
CARAVAN KING!
CARAVAN KING!
vesto


Antall Innlegg : 336
Localisation : Trondheim, Hommelvik
Registration date : 19.01.2013

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeMan 6 Jan 2020 - 10:24

quattro1 skrev:

Men uansett, om vogna er stor er det jo kun et spørsmål om styrken i trekkdyret som avgjør om det er greit å dra avgårde på langtur. Og er trekkdyret VW Touareg, burde langtur være helt ukomplisert.
Kjører selv med 3.0 tdi, og har ingen problemer med å holde personbiltempo opp de bratteste bakker.

Sant. Nå har jeg ikke dratt vogn ennå med Volvo'en, men tar det for gitt at 640 NM burde være greit til å dra en vogn på 1500-1600 kg! 😅
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3361
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeMan 6 Jan 2020 - 12:17

vesto skrev:


Sant. Nå har jeg ikke dratt vogn ennå med Volvo'en, men tar det for gitt at 640 NM burde være greit til å dra en vogn på 1500-1600 kg! 😅

Nja, ikke sikker på det Suspect Du kanj jo låne vogna mi og starte ved Coopen å trekke den opp til Mostadmarka, og over til Selbustrand, og tilbake igjen. Går det bra så er den godkjent. Men 650Nm er bare ved strøm, ellers blir det litt kjipere. Men når du kommer deg opp og over alpene sør i fylket så er det nedoverbakker stort sett til Malmø...
Til Toppen Go down
vesto
CARAVAN KING!
CARAVAN KING!
vesto


Antall Innlegg : 336
Localisation : Trondheim, Hommelvik
Registration date : 19.01.2013

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeMan 6 Jan 2020 - 15:41

janp skrev:
vesto skrev:


Sant. Nå har jeg ikke dratt vogn ennå med Volvo'en, men tar det for gitt at 640 NM burde være greit til å dra en vogn på 1500-1600 kg! 😅

Nja, ikke sikker på det Suspect Du kanj jo låne vogna mi og starte ved Coopen å trekke den opp til Mostadmarka, og over til Selbustrand, og tilbake igjen. Går det bra så er den godkjent. Men 650Nm er bare ved strøm, ellers blir det litt kjipere. Men når du kommer deg opp og over alpene sør i fylket så er det nedoverbakker stort sett til Malmø...

Hehe, du er jo lokalkjent!
Ellers er man jo aldri så tom for strøm på denne at man ikke har drift på elmotoren,hvis man da ikke er helt idiot bak rattet selvsagt..
Men 440 NM drar nok vogna det også 🙈
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3361
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeOns 8 Jan 2020 - 20:02

Har kjente rett ovenfor avkjørsel til skytebanen, rett etter den stygge 160 gr. svingen. Og jeg har vørt mye i området mellom Mostadmarka og Elvran opp gjennom årene, siden jeg er oppvokst og bodd i nabokommunen i mange år. Er det Solbakkan du har i bakgrunenn på profilbildet ditt?
Til Toppen Go down
vesto
CARAVAN KING!
CARAVAN KING!
vesto


Antall Innlegg : 336
Localisation : Trondheim, Hommelvik
Registration date : 19.01.2013

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeTor 9 Jan 2020 - 12:21

janp skrev:
Har kjente rett ovenfor avkjørsel til skytebanen, rett etter den stygge 160 gr. svingen. Og jeg har vørt mye i området mellom Mostadmarka og Elvran opp gjennom årene, siden jeg er oppvokst og bodd i nabokommunen i mange år. Er det Solbakkan du har i bakgrunenn på profilbildet ditt?

Litt av Solbakken, men mest av sentrum. Jeg bor rett overfor det som kalles Grønberg gård, det var faktisk en campingplass når jeg var liten!
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeFre 10 Jan 2020 - 1:14

Sikkert greit med både skytebane og Solbakken, trivelig det at dere er kjent i det området, men denne tråden er faktisk om Italiareiser. Og det er jo dit man bør reise for å finne den idelle sommerferien. Sør-sverige er jo særdeles kriminelt belastet, ville ikke overhode vurdert å reise dit, sjekk awt sine kommentarer med deres opplevelser fra Sverige. Sverige ser foreløpig ut til å være tapt, dessverre.
Nei, turen nedover kontinentet anbefales, der finnes mye å oppleve og mye å se, og campingplassene nede ved lidoen er fantastiske, rett og slett. Kjør til Italia!
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeFre 10 Jan 2020 - 1:37

Og til vesto, gi blanke i Sverige og kjør videre sørover! Der finner dere skikkelig sommer, alle mulige tilbud til familien, og også til de voksne. Har prøvd Sverige, riktignok for noen år siden, men det kan ikke måle seg med Italia, ikke i nærheten en gang. Et par kjøredager, og så er dere på lidoen. Prøv da vel!
Til Toppen Go down
vesto
CARAVAN KING!
CARAVAN KING!
vesto


Antall Innlegg : 336
Localisation : Trondheim, Hommelvik
Registration date : 19.01.2013

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeFre 10 Jan 2020 - 14:16

quattro1 skrev:
Sikkert greit med både skytebane og Solbakken, trivelig det at dere er kjent i det området, men denne tråden er faktisk om Italiareiser.

Med den aktiviteten som er her inne så skader det ikke med en liten avsporing innimellom! Cool

Når det gjelder nedover i europa, så tror jeg ikke vi rett og slett har tid (og interesse egentlig) til å kjøre så langt da vi stort sett bare bruker ca 2 uker sammenhengende ferie på sommeren. Har tidligere kjørt i europa da (bilferie), og det var jo en artig ferie egentlig.
Vi kjørte Romantische Straße og det var mye fint å se der!
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeFre 10 Jan 2020 - 16:39

Mye fint å se om man kjører Romantiische Strasse ja, utrolig fine byer, kanskje særlig Rothenburg.

Forstår jo at det kan bli litt knapt med to uker på Europatur. Men de første årene vi kjørte sørover hadde vi kun knappe tre uker, og det gikk helt fint. Da var vi på "oppdagelsesreise" i en god uke før vi landet på Lidoen, og hjemturen ble tatt på to kjøredager til Kiel. Gikk helt uproblematisk.

Og enig, det går helt fint med avsporing. Litt synd at aktiviteten på forumet er så liten, hadde vært kjekt om flere deltok. Ser jo nesten ut som det kun er en håndfull som driver med camping, og slik er det jo ikke.
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3361
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeFre 10 Jan 2020 - 19:27

quattro1 skrev:
Sikkert greit med både skytebane og Solbakken, trivelig det at dere er kjent i det området, men denne tråden er faktisk om Italiareiser.

Men quattro; Vesto skal jo starte turen til Italia fra den campingplassen. Altså: godt innefor med god margin!!
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeLør 11 Jan 2020 - 19:12

Ønsker vesto god tur til både Tyskland og Italia, forstår ikke helt at Sørsverige er interessant i forhold. Har for mange år siden besøkt mange steder i Sverige, og det var helt ok, både fine plasser og mye å se, men i forhold til nedover Europa blir det litt smått. Er man i Sørsverige er det ikke lange veien heller. Kjør sørover er min oppfordring, det blir en fin tur. Mye å se og mye å oppleve, god tur!
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeTir 14 Jan 2020 - 1:17

Og om det er det man vil, så lar det fint gjøre å kjøre ned til Lidoen raskt. Halvannen kjøredag fra Kiel går greit, men da er det kjøring og ikke mye annet. Rett avgårde fra Kiel, og kjøring til kvelden. En natts søvn, og så ned neste dag. Mange gjør dette, er blitt fortalt om 24 timer ned fra Hirtshals, selv om jeg synes dette høres anstrengende ut.
Vi kjørte også raskt ned noen år da vi hadde kortere ferier, og raskt opp igjen, ganske enkelt fordi vi ville nyte oppholdet i Italia så lenge som mulig. Det er virkelig kjempefin ferie som kan anbefales! Har ikke hørt om noen som kun har tatt turen bare en gang, og det sier jo sitt!
Til Toppen Go down
awt
CARAVAN BOSS
CARAVAN BOSS
awt


Male
Antall Innlegg : 205
Localisation : Karmøy
Registration date : 13.08.2015

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeFre 17 Jan 2020 - 17:52

Vi funderer sånn halvveis på Italia til sommeren, men plassen vi skal på i så tilfelle tillater kun avreise og ankomst på lørdager, så vi kan ikke være mer enn en uke (ti dager hadde passet oss bedre). Er det komplett idioti å kun være så kort tid, eller går det «greit»?

Vi kommer til å være bortreist litt over tre uker totalt, så blir å bruke ca. fem dager ned og noe over en uke hjem. Å kjøre hjem på 2-3 dager (som hadde vært alternativet) er helt uaktuelt før barna blir noe større.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeLør 18 Jan 2020 - 1:05

Det går greit å være bare en uke, men ser absolutt den at det hadde vært langt bedre med 10 dager eller mer. Underlig krav med ankomst og avreise kun lørdager fra plassens side synes jeg, er du sikker at dette er tilfellet når du kommer med egen vogn? Det er mange superplasser som krever minimum lengde på opphold en uke (7 dager) i høysesong, men dette med lørdager har jeg aldri hørt om tidligere. Du har ikke alternative plasser da, som ikke har slike urimelige regler? Generelt ville jeg helst unngått å kjøre på lørdager, da det ofte er mye trafikk, i alle fall nede på Lidoen. Tror det er mye utskiftning på utleieboligene på lørdagene.

Generelt er det også slik at man ikke har særlig lyst til å dra hjemover før man må, så det er fristende å strekke oppholdet og heller kjøre raskere hjemover. Det går erfaringsmessig greit også med barna, så lenge alternativene er forstått og avklart før hjemturen starter. "Vi kan være her i to dager til, men da blir det lange kjøredager hjemover. Vi skal stoppe for pauser med is og beinstrekk, men det blir mange timer i bilen disse dagene".
Til Toppen Go down
awt
CARAVAN BOSS
CARAVAN BOSS
awt


Male
Antall Innlegg : 205
Localisation : Karmøy
Registration date : 13.08.2015

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeLør 18 Jan 2020 - 5:19

100% sikker på at det er tilfelle ja. De har andre dager også (f.eks. søndag til søndag og mandag til mandag), men det blir jo hipp som happ (med unntak av trafikale forhold). Man skal forøvrig ikke lengre enn til Danmark før man finner campingplasser med samme policy. Grunnen til at vi ønsker denne plassen om det blir er at jeg har slekt som skal der, så om vi likevel skal den veien kan det være greit å være på samme sted av praktiske grunner.

Har tenkt endel på det å ta en uke til, evt. med å droppe en dag eller to i slutten (noe jeg ikke liker tanken på), men med 1800km til Hirtshals blir det rett og slett for mye kjøring. Det er lett å si på forhånd at det sikkert går (og man vet aldri, det kunne jo gått), men kan ikke fordra å tøye de grensene og stresse hjem. Da er det bedre å bruke en god uke på å daffe nordover, så heller se om det kan gjøres annerledes f.eks. neste år. Tidligere har vi kjørt typisk 30 mil på en dag i ferier, og en dobling av dette blir for mye, spesielt når det er på hjemturen.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeLør 18 Jan 2020 - 17:57

30 mil er behagelig, men både 50 og 60 går også rimelig greit når man ikke opplever stau på veien. Blir det noe særlig over 60 mil blir det fort stressende, er vår erfaring. Men kommer man seg avgårde ca. 10.00 går 60 mil nokså greit.
Søndager kan være greie dager å kjøre på, særlig når trailerne har kjøreforbud.
Synes fortsatt det høres underlig ut med kun ukesintervaller på opphold, det vanlige er vel minimum 7 dager og så valgfritt utover det. Liker ikke å være låst av bestillinger, men å komme når det passer og dra når vi vil, og det går fint nede på Lidoen såfremt man ankommer senest første del av juli (senest uke 28).
Men vet jo ikke hvilken plass som har så underlige regler, tror jeg ville sett etter alternativer. Det er jo noe av friheten med å dra med seg feriehuset på tur. Men selvsagt, om venner/slekt har bestemt seg for denne plassen så blir det jo litt annerledes. Men hvor er denne plassen da? Kanskje dere kan finne en fin plass for den andre uken? Uansett, god tur til Italia. Skal snart kjøpe billett på Oslo - Kiel, og vi gleder oss til sommerturen. Du har ikke vurdert å ta båten fra Kiel da, kortere å kjøre?
Til Toppen Go down
awt
CARAVAN BOSS
CARAVAN BOSS
awt


Male
Antall Innlegg : 205
Localisation : Karmøy
Registration date : 13.08.2015

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitimeLør 18 Jan 2020 - 18:12

Vår erfaring med våre barn er at 30 mil er nok for vår del. Det blir nok noe mer nå, men noe særlig mer enn 40 mil til dagen kommer jeg ikke til å planlegge for. Normalt pleier vi sjeldent å bestille noe som helst før maks 1-2 uker i forveien, men plassen her er nesten full allerede, og siden vi likevel vet vi skal dit kan vi like gjerne bestille. Ikke umulig vi finner et annet sted i tillegg når det nærmer seg, men det får vi ta mer på sparket. Plassen er Villaggio Turistico Internazionale i Bibione.

Kiel-ferjen sparer vi lite på, så den blir uansett ikke aktuell. Her blir det overnatting på ferjekaien i Kristiansand, og ta ferjen derfra om morgenen. Satser på å ta ferjen en mandag, og når vi skal være på campingplassen på lørdagen har vi uansett greit med tid der.
Til Toppen Go down
Sponsored content

Italia 2020 - Page 2 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 - Page 2 Icon_minitime

Til Toppen Go down
 
Italia 2020
Til Toppen 
Side 2 av 4Gå til side : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Camping i koronanorge 2020
» Italia 2023
» Enkleste vei til Italia
» Italia 2019
» Italia 2021

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: Langs Vegen :: Veien til Italia-
Gå Til: