CARAVANFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
CARAVANFORUM

Caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  GalleryGallery  SøkSøk  Latest imagesLatest images  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 Italia 2023

Go down 
2 posters
AvInnlegg
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1116
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2023 Empty
PosteTema: Italia 2023   Italia 2023 Icon_minitimeMan 26 Des 2022 - 23:15

Straks nytt år, og forhåpentligvis greie muligheter til igjen å kjøre nedover Europa til Italia til sommeren. Vi forkastet bytte til elbil, det blir å dra vogna med V6 diesel også i fortsettelsen. Da vet vi at vi har solid trekkdyr som ikke trenger hyppige ladestopp.
Sommeren 2022 var super, håper på flott tur også i 2023. Får vel bestille båtbilletter tidlig på nyåret som vanlig. Anbefaler alle å ta turen sørover! Mye å se og oppleve på turen, og standarden på superplassene ved Adriaterhavet er bare fantastisk.
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3332
Registration date : 19.01.2012

Italia 2023 Empty
PosteTema: Re: Italia 2023   Italia 2023 Icon_minitimeTir 27 Des 2022 - 20:27

Fint for dere at dere har funnet plass dere trives på år etter år. Men for oss blir det ikke noe med det første da flere plasser stenger ned på senhøsten. Vi har bestillt plass der vi var i høst. Men det blir da fra november og ut januar 2024. Deretter blir det et par måneder lengre sør i Spania. Muligens Almeria eller rundt Torremolinos. Totalt ca 6-7 måneder, med hjemkomst i april.
Du og dine har jo stoppet på mange plasser på vei opp og ned, og det er mange fantastisk fine plasser som man kommer over bare man tar sideveier som en del av reiseruta. Vet ikke om dere har stoppet i Hameln og fått med dere forestillingen "Rottefangeren". Vi stoppet der 1 natt nå på vei hjem, en flott by og et område op mot Kassel som vi skal utforske på turen ned eller opp.
Elbil blir noe annet med nyere batteriteknologi. Aldeles for kort rekkevidde i dag. Teoretisk er en ting. Noe helt annet er den virkeligheten man opplever. For å stoppe flere ganger for lading på en kort tur Trondheim-Oslo er som å kjøre bil på sekstitallet. Og kranglete ladestasjoner med kø og laaang ventetid på travle dager er noe som ikke vi vil bruke tida på. Touareg'en hadde rekkevidde på over 1400 km uten vogna bak, med en del last. Og din V6 har vel samme forbruk? Godt under 0,7 liter pr mil med totalvekt på rundt 2500-2550 kg er rimelig å kjøre. Buzz'en får utgå, alt for høyt forbruk og kort rekkevidde ble utslagsgivende.
Ha tålmodighet til ny teknologi kommer, for det er her snart. Og da blir det nok mange brukt elbiler for salg. Kjenninger på NTNU drypper litt info, men det meste er omgitt av absolutt hemmelighetskremmeri pga de enorme verdiene somer i spill.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1116
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2023 Empty
PosteTema: Re: Italia 2023   Italia 2023 Icon_minitimeOns 28 Des 2022 - 1:35

Joda, vi har funnet vår favorittplass ved Adriaterhavet, der vi tilbringer to gode uker hver sommer og kanskje vel så det. Mange gjengangere på plassen, og alltid hyggelig å treffe gamle campingvenner, både tyske, italienske og norske (lite nordmenn da, de drar helst til Union Lido). Men samtidig, vi er på tur i seks uker, og tar start og retur med Oslo - Kiel slik at vi er kjapt avgårde og har grei retur, så vi liker godt å kjøre ulike ruter og besøke ulike steder i Europa både på vei sørover og nordover. Hyggelig vinteraktivitet å planlegge turen! Hameln har vi ikke fått med oss hittil. Vi har også hatt endel turer i Nederland, Belgia og Frankrike, mye kjekt å se der også. Vi hadde for noen år siden venner som bodde i Brussel i flere år som var glimrende guider! Men vi liker oss vel helst bedre i Tyskland, Østerrike og Italia, selv om Provence er fint og kystveien fra Marseille til Genova er nydelig!
Joda, allroaden er snill i matfatet den hvis man ikke drar skikkelig på, men da vil den ha mat. Ca. 0,6 på langkjøring i Norge, men med strekker i 170 - 240 i Tyskland drar den glatt godt over literen. Med vogn ca. 1,0 - 1,2, spørs fart og antall forbikjøringer. Har tempo 100, og utnytter den godkjenningen. Blir fint å kjøre på tur igjen, vogna har fått nye dekk og ny Truma XT mover, og er klar. Gassfilteret har jeg kuttet ut, ble bare problem. Nå virker alt, til og med kjøleskapet på gass! Vi kan ikke være månedsvis på tur , men med litt planlegging seks uker pluss en dag eller tre, ikke så verst det.
Til Toppen Go down
Sponsored content

Italia 2023 Empty
PosteTema: Re: Italia 2023   Italia 2023 Icon_minitime

Til Toppen Go down
 
Italia 2023
Til Toppen 
Side 1 av 1
 Similar topics
-
» Italia 2022
» Enkleste vei til Italia
» Italia 2019
» Italia 2020
» Italia 2021

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: Langs Vegen :: Veien til Italia-
Gå Til: