CARAVANFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
CARAVANFORUM

Caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  GalleryGallery  SøkSøk  Latest imagesLatest images  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 Årets hovedferie - Rügen

Go down 
3 posters
AvInnlegg
OyvindSP
DIREKTØR!
DIREKTØR!
OyvindSP


Male
Antall Innlegg : 640
Localisation : Slemmestad
Registration date : 24.06.2008

Årets hovedferie - Rügen Empty
PosteTema: Årets hovedferie - Rügen   Årets hovedferie - Rügen Icon_minitimeMan 28 Jul 2008 - 16:00

Jeg har også skrevet om årets ferie i REISE I SVERIGE, vi startet og avsluttet med to snaue uker i Skanör-Falsterbo. Fra Trelleborg gjorde vi veien kort med Scandilines ferje til Sassnitz, eller nærmere bestemt til ferjestedet Neu Mukran, et stor og moderne anlegg med avgang til bla. annet Estland og Bornholm. Det er også et stort knutepunkt for togtrafikk fra Nord til Øst-Europa. Prisen for en t/r med totallengde over 9 m og fem betalende ble SEK 3.250. Tax-free og restaurant ombord, men ellers en ganske kjeldelig ferjetur.

Ved ankomst til Rügen stilte vi GPSen inn på Freizeit-Oase Rügen i Lobbe, sør-øst på øya. (Vi hadde fått tips om å legge oss på østsida for å unngå vinden i størst mulig grad, noe som viste seg å være et klokt råd.) Som de skeptikere vi er (min gamle Navman har lurt oss inn på blindveier før) kjørte vi den sikre veien, men den følge at vi dro på sightseeing med våre 14 meter gjennom alle de små badebyene nedover kysten - Binz, Sellin, Baabe og Göhren. Utrolig sjarmerende steder med fantastiske strender, alt fra stille usjenerte til urbane, super-turistifiserte med høy partyfaktor. Som vår datter sa når vi gikk ut på brygga i Göhren: 'Dette er akkurat som i Syden!'

Vår Oase var ikke førstevalget når vi sjekket på nettet, men vel inne på plassen ble vi overrasket av romslige tomter med flatt og hardt underlag, perfekt for vogn. Lett å rygge inn, av med syklene,og dermed var det bare å nyte! Rügen er et paradis for de som er glad i å sykle, med milevis av sykkelveier. Det er også et godt fungerende kollektivsystem der bussen kjører med egen henger for sykler, dersom man har lagt ut på en litt for ambisiøs tur!

Vi ble positivt overrasket over alle de små og koslige stedene man kan besøke, kafeer og restauranter er det mange av, og det virker som alle driver med utleie av rom. Man kan mao gjerne komme til Rügen uten sitt eget hus også!

Byen Bergen er det naturlige shoppingstedet, med Real og Famila. Hos Real kunne vi skandinaver kjøpe boks-øl uten pant, slik at man slapp den frustrerende opplevelsen det er å få pantet tomgods i Tyskland: De tar bare i mot de samme flaskene som de selger.

I Bergen er det også en akebane og rett utenfor er det et motor senter med Go-kart og 4-hjulinger. Begge stedene er verdt et besøk.

Vi var også en tur til Hitlers storslåtte KdF (Kraft durch Freude = Styrke gjennom glede)-prosjekt Prora. Her drømte der Führer om et ferieanlegg for 20.000 menesker, og ideen er så god at det fortsatt snakkes om den. Da krigen kom, var bare litt av anlegget ferdig, så når DDR ble opprettet, tok den øst-tyske forsvarsmakten over og ferdigstilte anlegget, men da til militært formål. Det står der den dag i dag, som et monument over to diktaturer. Masse interessant historie, men ikke for tre-åringer, så det var ikke stort jeg fikk med meg av dette..

En utflukt til byen Stralsund var også på programmet, en flott by med veldig koseig gamleby. Vi gjorde det til en rundtur, der vi fikk (for oss østlendinger) oppleve en sjelden tur med en gammeldags, åpen bilferje mellom Glewitz og fastlandet. På veien ditt kjørte vi gjennom en fantastisk allé, en flere kilometer lang rett strekning med trær så tett at det var som å kjøre i en grønn tunnell!! En utrolig flott opplevelse.

På den negative siden må det sies at ettersom østtyskere lærte russisk og ikke engelsk på skolen er det vanskelig å snakke med spesielt de litt eldre innbyggerene på noe annet enn tysk. De yngre snakker gjerne engelsk. Det var også tidvis trafikkork ettersom den eneste veien fra nord til sør på østsiden av øya gikk rett gjennom et lite tettsted, men bare man tilpasser forflytningen litt, eller bruker Rasender Roland, et fullt fungerende damp-togsystem fra Göhren til Putbus, unngår man problemet. Det er også noen sjenerende rester etter 50 år med Sovjetstyre, men det kan også ses på som en påminnelse om hvor heldge vi var som ble befridd av USA og ikke av Sovjetunionen!

Alt i alt var Rügen en meget positiv opplevelse. Tyskerene har godt øl, god mat god service og lave priser så det frister til gjentakelse, og da skal vi sykle enda mer!
Til Toppen Go down
Sten Rune
Admin
Admin
Sten Rune


Male
Antall Innlegg : 15853
Age : 53
Localisation : Sande i Vestfold
Registration date : 15.03.2007

Årets hovedferie - Rügen Empty
PosteTema: Re: Årets hovedferie - Rügen   Årets hovedferie - Rügen Icon_minitimeMan 28 Jul 2008 - 21:16

Flott skildring

_________________
Sten Rune


"Je har ei lita vogn fra nittenseksogåtti,
men den vogna mi har je det godt i...."

Adria 530 -86 (med gulvvarme over HELE gulvet)
Chevrolet Suburban -95
Årets hovedferie - Rügen Caravan
Til Toppen Go down
Johnny
ALMOST MEMBER OF HONOR!!
ALMOST MEMBER OF HONOR!!
Johnny


Antall Innlegg : 8905
Age : 67
Localisation : Songdalen/Vest Agder
Registration date : 12.03.2007

Årets hovedferie - Rügen Empty
PosteTema: Re: Årets hovedferie - Rügen   Årets hovedferie - Rügen Icon_minitimeMan 28 Jul 2008 - 21:32

Etter å ha lest detta så har jeg et forslag.
Spol sommeren tilbake til begynnelsen av juli og ny utbetaling av feriepengene da kan vi også ta denne turen. Hadde vært topp.
Til Toppen Go down
https://www.facebook.com/johnny.utsogn?ref=tn_tnmn
Sponsored content

Årets hovedferie - Rügen Empty
PosteTema: Re: Årets hovedferie - Rügen   Årets hovedferie - Rügen Icon_minitime

Til Toppen Go down
 
Årets hovedferie - Rügen
Til Toppen 
Side 1 av 1
 Similar topics
-
» Noen som har tips om fin plass på Rügen?

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: REISESKILDRINGER :: REISE I TYSKLAND-
Gå Til: