CARAVANFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
CARAVANFORUM

Caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  GalleryGallery  SøkSøk  Latest imagesLatest images  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg

Go down 
AvInnlegg
Markus Vesala
CARAVAN KING!
CARAVAN KING!
Markus Vesala


Male
Antall Innlegg : 288
Age : 60
Localisation : Hamar
Registration date : 14.03.2007

AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg Empty
PosteTema: AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg   AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg Icon_minitimeTir 20 Mar 2007 - 21:31

AGRELL’S STUGOR & CAMPING


Apelviken Varberg

Av Markus Vesala


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPINGHär vill jag tipsa om en fin campingplats vid Apelviken. Det är Agrell’s Stugor & Camping som ligger skönt till på en äng som sänker seg ner mot den berömda badstranden i Apelviken i Varberg. Det er en campingplats som egentligen inte gör så mycket väsen av seg där den ligger strax intill Den berömda andra campingplatsen Apelvikens Camping. Här kan man alltså välja efter vad man är ute efter på en campingplats. För oss var valet enkelt att välja just denna istället för Apelvikens Camping, som dessutom kostar betydligt mer per dygn. För vi tycker mera om sådana här mindre campingplatser än dom stora. Speciellt om man har en stor husvagn så har oftast dom här små större platser. Tokigt men så är det.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(1)

Du kommer till Agrell’s Stugor & Camping genom att följa skyltarna till Apelvikens Campingplats. När du kommer till en rondell så så står det en skylt till Apelvikens Camping på två olika utgångar från Rondellen. Välj den sista oavsett var du kommer in i rondellen egentligen. Då kommer du till en lång väg som heter Apelviksleden, där du får utsikt mot havet och Agrell’s Stugor & Camping på din högra sida. När du ser husvagnar på höger sida så sväng in på den vägen som heter Apelviksvägen.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(2)

Då har du infarten som egentligen inte heller gör så mycket väsen av seg på vänster sida. Grusvägen lutar lite ner här och du ser en röd lada framför deg. Då har du kommit rätt. Agrell’s Stugor & Camping är privatägd och drives bland annat av dom trevliga värdarna Agneta & Karl-Göran. Man får lite av den känslan av en campingplats, som danskarna gärna vill kalla för Back to Nature. Alltså en enklare standard som absolut speglar seg i priset per dygn. Detta är ju trots allt på en av Sveriges mest populära semesterorter på somrarna.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(3)

Här är ingångspartiet till campingen som du ser när du kommer från ”rätt håll” och inte från centrum av staden Varberg. Infarten är precis bakom bilen på bilden. Du ser ochså dom fyra elplatserna som finns för kortids besökande framför den röda ladan. Annars är det lite dårligt med elplatser för andra än säsongcampare som har sina fasta platser på campingen. Men det hjälps gärna åt att finna lösningar av campingvärdarna så gott det låter seg göras. Överhuvudtaget så får man en fin bemötande när man kommer till campingplatsen. Priset var när vi var där i juli 2005 150/dygn och i tillägg 20 kr. För elen.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(4)

Om du inte hittar campingvärdarna ifall du går runt lite? Så står det en skylt med telefon nummer på den röda ladans vägg. Annars brukar dom inte vara långt borta. Du kan alltså ringa på en dom två telefonnummer om du inte ser någon. Det gjorde vi och fick prata med Karl- Göran som sa att det var bara att åka och finna seg en plats, eftersom vi inte behövde el. Nu var det så att vi har varit här förut då vi har familjemedlemmar som har säsongsplats på campingen. Dock har vi aldrig campat själva förän nu på campingen. Det var ingen problem att hitta en plats nära våra bekanta.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(5)

Sagt och gjort, vi körde ner framför ladan och ner mot vattnet. Hela campingplatsen sträcker seg ner mot stranden, och det är på vänster sida av campingen som du finner platserna utan el. Det är så stort att du garanterat får plats, ifall du inte behöver el. Det skall gott göras att det skulle vara helt fullt. Tänkt deg då vilken pärla denna campingplatsen är. Mitt i Apelviken och inte dyrare än 150 kr/dygn. Ett smyltronställe med andra ord. Här har man trott att det alltid är fullt på Apelviken och att det är trångt. Jo, det stämmer kanske med den andra campingplatsen, Apelvikens Camping. Men här hos Agrell's är man lite på landet och ändå mitt i händelsernas centrum. En pärla med andra ord.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(6)

När du alltså kommer och vill stanna någon natt. Så finns det ett stort ängmark om man följer vägen som går mot vänster inne på campingen ca 50 meter. Fast det kan ju hända att du får en annan plats ochså lite längre upp vid den röda ladan. Vi körde i alla fall ner mot ängen och det gick hur bra som helst, även med våran stora ekipage. Här var det inte snack om trånga gator eller annat som stod i vägen. Vägen hade en litet gupp på ett ställe utan att det skapade någon större problem. Tog det lugnt just där för var lite osäker på just denna gupp. Den syns såvitt på bilden mellan dom två bilarna. Kan vara lite problematiskt ochså att köra ut från campingen när man sen skall resa, i alla fall om man har en lång husvagn. Utfarten lutar något uppåt och baken på husvagnen vill gärna ta i marken. Men det finns ochså en annan väg ut till höger om duschen och rakt fram. Den fick vi inte provat, men det finns.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(7)

Här syns många av dom fastboende som har sina husvagnar här hela sommar säsongen. Campingplatsen är inte öppen på vintern precis som många andra här vid havet. Du har en fin utsikt mot bukten i Apelviken. Nu gör det inte så mycket om du kör till höger här på bild istället för till vänster, där du finner platserna utan el. Du kan ochså köra runt på campingplatsen, så det är inget problem.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(9)

Här har vi fått oss en plats, och inte var det trångt då vi var där i alla fall. Varför vi inte tog elplats? Jo, för nu fick jag prova på den nya 12V ledningen som jag har lagat för sådana här stunder då vi vill försöka utan el. Vi kunde faktiskt få elplats om vi ville, men tyckte inte att det skulle vara nödvändigt. Dessutom så var det här med min iver att få testa ut, om vi kunde klara oss på vårat eget system i ett par dagar. Inga problem, det fungerade hur fint som helst. Ni som har solceller på taket får en fantastiskt solrikt plats för laddning av era batterier, då det inte finns träd eller något som eventuellt ger skygga.

Jo, platserna var skönt stora i och med att det inte fanns några egentliga fasta platser. Utan man finner en plats där det finns som inte blir för nära grannens fordon. Karl-Göran eller Agneta, campingvärdarna hjälper ochså till så att ni finner en fin plats.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(10)

Bara en stenkast ifrån så ligger själva badstranden. Det går en järnvägsspår närmare vattnet som du passerar när du går till stranden. Ljuden från den störde oss inte alls på campingen. Värre är det nog för dom som ligger på Apelvikens Campingplats som får järnvägsspåret rätt runt knuten. Fast Apelvikens Camping är ju rätt så stort. Vägen som du kom ifrån till campingplatsen går ända ner till vattnet. Det är bara att följa den dit. Du kan gå till vänster här på bild istället för att behöva gå upp igen till campinginfarten.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(11)

Badstranden är den berömda Apelviken. Agrell’s Stugor och Camping har ochså många hyrstugor runt denna vik. Det är nog ännu mera populärt att hyra dessa stugor än själva campingplatsen, sedan stranden är ett populär område för windsurfare och Kite-seglare. Det finns en affär i Varberg som är berömd i dom kretsarna på Södergatan 22 som heter Surfers Paradise. Dom är ochså på internet www.surfersparadise.nu/


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(12)

Det ser verkligen härligt ut när dom håller på med Kitesurfing. Vad det är? Jo, det är en stor vinge eller drake i luften som har linor ner till den som står på en bräda på vågorna. På det sättet flyger dom fram på vattenytan med riktigt snabb fart. Kommer det en vindslag eller en våg så lufts han/hon som står på brädan upp i luften en bit. Verkligen spektakulärt. Nu vet jag inte om det är dessa ungdommar som hyr stugor i första hand? Sedan det står många Pick-up och VW bussar på parkeringen till strandområdet. Tänker meg nog att dom brukar sina fordon som övernattningsplatser här på stranden. Låter mysigt att leva så. Men många hyr stugor från Agrell’s Stugor & Camping. Om du känner någon eller själv vill hyra en stuga här i Apelviken? Så tveka inte att ringa eller gå in på nättet på: www.stugknuten.com . Det är en portal där du kan gå in och se vad som finns att hyra för tillfället. Jag gick in på -Sök Semesterbostäder- på den sidan och skrev –apelviken- som sökord och hittade fram.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(13)

Drakarna nere för landning. Det var intressant att få ta en närmare blick på dessa moderna farkoster där dom låg på stranden. Överhuvudtaget så är det mycket att se runt Varberg på somrarna. Då vi var där så var det en stor evenemang med massor av gamla Amerikanska bilar och flygplan. På kvällen var det flera med Amerikanska 50-60 tals bilar som körde fram och tillbaka i centrum. Om inte alla i Varberg var ute och såg på detta så var det inte långt ifrån.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(14)

Det är inte lite att man har lust på en Kite själv när man ser hur roligt dom har det på vågorna. Ser så enkelt ut när dom bara sticker iväg. Det går till så att en medhjälpare hjälper till att sträcka ut linorna, och få segeln upp i luften. Medan han/hon som skall åka håller i en stång som linorna sitter fast i. Därefter så skall man få kontroll över segeln/draken, ungefär som en vanlig leksaksdrake som du har upp i luften när det blåser. Ut i vattnet och ställ deg på brädan och i väg. Enkelt eller hur? Ja, det vill säga när man väl kan det. Är nog en del övning bakom bara det att komma iväg.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(15)

Johns Place Pub, en landmärke här på stranden mellan Agrell’s Stugor & Camping och Windsurfingområdet. Johns Place Pub är en Steakhouse en Bar & Restaurang vid strandkanten. Det var rätt så dött på dagen och jag var inte säker om den var öppet engång? Tyckte meg se en plakat om att dom öppnade kl. 19:00. Fast såg inte efter ordentligt om så var fallet? En annan serveringställe är Solviken Restaurang & Konferens som håller till på strandkanten rätt utanför Apelvikens Camping.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(16)

Vi var ochså i stan på dagtid och fick med oss torghandelen i Varberg. Det är varje onsdag och lördag. Mycket populärt att döma av folkmängden. Var det Borås St.Tropez som Borås tidningen kallade Varberg? Då det är så många från dom trakterna som håller till i staden på somrarna. Efter folkmängden att dömma så var det nog flera än Boråsarna som hade tatt semester här omkring. Hörde mycket norska i folkehavet.


AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg AGRELLS_STUGOR__CAMPING_(17)

Som jag sa tidigare så hade Agrell’s Stugor och Camping lite av den Back to Nature känslan på campingplatsen. Det var till exempel utedass på campingen. Avloppsvattnet och toaletten fick man tömma i ett rör bakom duscharna. Duscharna är förresten gratis och har ochså två handfat på utsidan ute i det fria. Du ser anlägget som den gråa lilla huset på bild. Till vänster ser du dom fyra utedassen (ta med egen papper). Duscharna och utedassen är bakom den röda ladan vid infarten till campingen.
Very Happy Very Happy Very Happy Very HappySumma Summarum: En fin Campingplats mitt i smörögat som många kanske kör förbi ifall man inte vet om att den finns. Många vill helst inte åka till Apelviken då dom tidligare har hört att det inte finns plats och att det är trångt. Ja, det kan nog hända men kanske dom då menar Apelvikens Campingplats? På Agrell’s Stugor & camping finns det som regel alltid plats. Speciellt om man inte behöver el. Vi gick och tittade på Apelvikens Camping och där var det fullt, många fick vända vid grinden. Då är det tur att en sådan här campingplats som Agrell’s finns. Fick besked från Karl-Göran och Agneta om att bara ringa om man undrade över något? Numret är:

Karl-Göran: (+46) 070 288 11 03

Agneta : (+46) 070 515 72 44


2005-11-19: Ny hemsida: www.agrellstugor.se

Om man ringer till Sverige från utlandet (t.ex från Norge) så skall man inte slå första nollan i numret. 😉

Telefon numren ovanför gäller ochså ifall man vill hyra stugor, men du kan ochså gå in på den webadressen www.stugknuten.com för att få mer information.

Hoppas jag nu har pirrat er med att ta ett besök. Det finns så mycket att göra i området, och då bor man billigt på denna campingplats. Vad med ett besök i Ullared på eftermiddagen till exempel? Cirka 3 mil ifrån Varberg. På dagen kan du bada och sola deg på stranden och på kvelden ta en tur dit eller göra något annat. En trevlig liten campingplats som jag gärna kommer tillbaka till.

Här mer info plus dom länkarna ovan förstås.
http://www.turist.varberg.se/
http://www.hallandsturist.se/
http://www.apelviken.nu/
http://www.apelviken.se/solviken/solviken.asp
http://www.varbergsposten.se
http://www.varbergsposten.se/paperPDF.asp (i pdf format varje vecka)
http://www.archipelago.nu/SKARGARD/SVENSKA/HALLAND/apelviken.htm
http://www.seasidetourism.org/badvagen/apelviken.html


Takk & Hei
Markus Vesala
Til Toppen Go down
http://home.online.no/~anttjoha/index.cfm
fred
Gjest
AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg Empty
PosteTema: Re: AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg   AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg Icon_minitimeTir 20 Mar 2007 - 21:35

Flott og grundig reklame/artikkel Markus!
Tipper Agrell's blir stollte om dem ser dette!

Flott!
Til Toppen Go down
Gjest
Gjest
AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg Empty
PosteTema: Re: AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg   AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg Icon_minitimeTir 20 Mar 2007 - 21:52

Fred.

Denne har jeg kosa meg med flere ganger på Markus' hjemmeside,og selv om vi ikke har liggi på den plassen,så var vi 200 meter lenger bort,på den store campingen,i høstferien i fjor.

Det vi likte best med Varberg,var en utrolig flott tursti på 2-3 km.
som går fra campingene,og inn til Varberg sentrum.Står vel om denne i en av linkene her og ?

Koselig nede ved stranden og,men mange klager på lukt fra tang,som ofte hoper seg opp i vika der,om sommeren.

Og på vår camping,så ble vi veldig forstyrra av togene som tuta hver gang de passerte.Begynte grytidlig om morran.

Anbefaler en slik tur i høstferien.Meget god plass på de vanligvis,overfyllte campingene,og lufta er ofte frisk og god på den tida av året.Perfekt for fotturer og fotografering.

Arve.
Til Toppen Go down
Sponsored content

AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg Empty
PosteTema: Re: AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg   AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg Icon_minitime

Til Toppen Go down
 
AGRELL’S STUGOR & CAMPING/ Varberg
Til Toppen 
Side 1 av 1
 Similar topics
-
» Apelviken i Varberg
» Camping Citta di Milano og Camping Spiaggia ved Como
» Forslag til stoppested ved ferga i Varberg?
» Lilleby Camping (Göteborgs Camping Lilleby)
» Camping nær Oslo

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: CAMPINGPLASSER-
Gå Til: