CARAVANFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
CARAVANFORUM

Caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  GalleryGallery  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 Problemer med svinghjul på Ford, VW, Toyota og Mitsubishi.

Go down 
AvInnlegg
Gjest
GjestProblemer med svinghjul på Ford, VW, Toyota og Mitsubishi. Empty
PosteTema: Problemer med svinghjul på Ford, VW, Toyota og Mitsubishi.   Problemer med svinghjul på Ford, VW, Toyota og Mitsubishi. Icon_minitimeTor 21 Okt 2010 - 12:48

Leste denne artikkelen i VG om ovennevnte. Har sett at mange kjører rundt med ei vogn som veier opp mot maksimal trekkkapasitet, og gjerne med litt kalkulert overvekt.

Nå ser det ut til at mange kan bli sittende med ei stor ekstraregning om en belaster bilen for hardt, f, eks med ei stor campingvogn. Men er bilen kjøpt i Norge og under 5år/100000 km (varierer noe fra merke til merke), kan en få reparasjonen dekket.

VWhar skiftet på ca 1200 Touran hittil, Toyota på noen få. Gjelder i hovedsak dieselbiler, men også noen få med bensin. Og manuell kasse. Se her: http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=10041814

Fra artikkelen:
Espen Olsen opplyser at Toyota også har sett tilfeller av brukerfeil som har gjort at svinghjul ødelegges. Ved stor belastning på klutsj kan varme ødelegge svinghjulet. Toyota har modifisert klutsjkonstruksjonen to ganger for å forhindre at dette skal kunne skje.
Disse feilene har dukket opp etter at RAV4 er brukt til å trekke opp biler fra grøfta eller til å trekke en tung henger.
Også svinghjulet ble modifisert i 2005. Toyota har ikke gjennomført en kampanje eller aksjon rettet mot alle eierne, fordi de mener det er for få tilfeller av feil med svinghjulet.

Til Toppen Go down
 
Problemer med svinghjul på Ford, VW, Toyota og Mitsubishi.
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: TREKKBILER-
Gå Til: