CARAVANFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
CARAVANFORUM

Caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  GalleryGallery  SøkSøk  Latest imagesLatest images  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 Italia 2019

Go down 
+6
oyvind
awt
janp
cityhopper
ramski
quattro1
10 posters
Gå til side : 1, 2, 3  Next
AvInnlegg
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeTir 7 Aug 2018 - 1:13

Etter nok en vellykket tur sørover i år, er det vel bare å glede seg til å tilbringe noen uker ved Adriaterhavet også neste år. Turen sørover er fin, mye og se og oppleve for den som vil, og så er det jo denne supre sommeren og sandstranda ved Adriaterhavet da, med behagelige badetemperaturer og isbil på stranden. Og standarden på campingplassene er super! Mange tror det er så langt å kjøre, men det er jo en helt annen standard på veiene sørover enn i Norge, og milene ruller kjapt. Vil anbefale å kjøre sørover til alle campingvenner! Italia 2019!
Til Toppen Go down
ramski
CAMPER
CAMPERMale
Antall Innlegg : 34
Age : 41
Localisation : Ålgård
Registration date : 10.06.2013

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeOns 8 Aug 2018 - 12:29

Hei, ja det var fantastisk i år og😊
Satser på å ta turen i 19 og.
Var innom på booking kontoret på GP og bestilte plass 462, får se rundt juletider om vi reiser eller ikke, må betale et depositum om vi ska ha plassen rundt den tiden, men kjenner eg oss rett blir det nok rimeligt sikkert italia tur😊
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeFre 10 Aug 2018 - 0:58

Hei igjen!
Ja, det var kjempefint også i år, takk for sist! Vi bestiller nok ikke, da vi liker å komme når vi vil og dra når det passer. Og så er vår tur avhengig av hva familiens yngste ønsker for neste år. Vi har planlagt en tur til Toscana igjen, Firenze spesielt, før vi lander på lidoen. Vi får se hva det blir til, det er nok familiens yngste sine prioriteringer som blir avgjørende antar jeg. Men regner med at vi igjen kommer til GP i uke 28, og får et par herlige uker der.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeTir 14 Aug 2018 - 1:27

I år ble det vestover før lidoen. Aachen, Trier, Brussel, Waterloo og Luxembourg. Ble noen km, ca. 6500, før vi var tilbake. Fikk kost oss med mulles et frites i Brussel før retur til Trier. Men må innrømme å ha blitt overrasket over marked ved Porta Nigra i Trier. Der var det full fart, med liten respekt for hva Porta Nigra vitterlig er, et historisk minnesmerke. Dette slo oss som veldig utysk, der man normalt er flinke til å ivareta historiske saker.

Ja, ja. Men dette skulle jo omhandle Italia 2019. Er spent på om familiens yngste fortsatt ønsker å dra på tur nedover Europa neste år, "time will show". Forsto at A og M fant tonen i år Cityhopper, kanskje også neste år? Dere får gi en lyd om hvordan stemningen er for 2019. Bruker å bestille på Oslo - Kiel tidlig på året, da er prisene normalt best. Vi får se hva det blir til. M har bestilt fra meg tur til Firenze før GP, men ingenting er umulig, det går an å snu på tingene. Synes for øvrig at Siena er finere enn Firenze. Men Toscana er jo fint uansett da.
Til Toppen Go down
cityhopper
CARAVANER
CARAVANER
cityhopper


Male
Antall Innlegg : 87
Age : 49
Localisation : Grimstad
Registration date : 29.03.2015

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeSøn 26 Aug 2018 - 16:18

Ja da er vi også (med god margin) vel hjemme etter vår første tur til Italia med vogn. Vi hadde en veldig fin tur nedover. I år dro vi avgårde fra Kristiansand 25. juni altså rett etter at skoleferien hadde startet. Normalt har vi gjerne tatt avgårde rundt midten av juli men i år ble det altså å gjøre litt om på det. Og det mener jeg vi kom godt utav: på vei nedover Tyskland var vi da såpass tidlig ute at det var rikelig med plass både på "Tank und Rast" og på campingplasser vi hadde blinket oss ut som mulige stoppesteder.

Vår strategi ble å kjøre sørover med mål om å komme oss ned til Garden Paradiso på en effektiv måte. For oss som da startet kjøringen fra Hirtsals ca midt på dagen på mandag, ble det til at vi tok tre overnattinger på vei ned til Italia. Dette passet fint for vår oppfattelse av hva ferietur er for noe, og da mellom en 40-60 mil pr dag. Som andre har nevnt var det en del veiarbeider nedover A7 og vi opplevde noe kø her og der. Det verste var for oss strekningen nord for Hamburg, etter at den byen var passert ble det langt bedre flyt i kjøringen. Ettersom vi la i vei ganske tidlig i ferien, slapp vi nok også unna den største bølgen av nederlendere og tyskere.

Vi valgte å kjøre inn i Østerrike og ned mot Innsbruck, for så å ta Brennerpasset ned til Italia. Veldig fasinerende landskap dersom man har litt sansen for broer, tunneller og fjell i en god kombinasjon. Var litt overrasket over hvor stor stigning det var opp fra Innsbruck, men alle kan jo ta bakkene i sitt eget tempo. Jeg dro godt på og var vel oppi nesten 3,0 l/mil i forbruk på det heftigste. Men bilen tåler det fint og det kjennes helt OK å holde personbiltempo++ selv med 9 m vogn på kroken Cool

Å parkere vogna drøye 100 m fra Adriaterhavet var en ganske uvirkelig opplevelse. Det er fantastisk flott når man har kommet seg på plass og vet at drøye 14 late dager med sol, god mat, bading og strand ligger foran en. Og Garden Paradiso var en veldig flott camping med system i sakene og veldig god standard på alt av tilbud og infrastruktur. Så var det særdeles hyggelig å treffe quattro1 og familien hans der nede! Og med barn i samme aldre var det jo full klaff på alle måter. Gode historier, utveksling av tips og reiseråd samt deling av kald drikke ble det også. Veldig kjekt.

På vei nordover kjørte vi Tauernautobahn, altså forbi Udine og oppover mot Villach og Saltzburg. Stoppet et par dager i Østerrike og fikk med oss en tur til Hitler's ørnerede, det var en opplevelse som anbefales sterkt. Besøkte også Salzburg og fikk se litt av den byen. Jeg vil si at Tauernautobahn kanskje ikke er riktig så dramatisk som veien over Brenner, men veien har mindre stigninger og er slik sett veldig lettvind å kjøre med vogn. Samtidig kan man ta avstikkere inn i trivelige landsbyen og campe langs små innsjøer her og der. Turen ellers opp gjennom Tyskland gikk også greit men ettersom vi da var kommet til midten av juli var det betydelig mer trafikk på veiene. For oss som kjørte nordover på A9, A3 og A7 var det rimelig greit men vi kunne jo konstatere at det gikk langsom i sørgående retning, både her og der. Og etter quarttro1 sin anbefaling overnattet vi på Camping Katzenkopf både på vei ned og opp, veldig trivelig sted som vi nok skal innom igjen dersom sjansen byr seg.

Tror jeg kan si at stemningen er stor for å dra ned til Italia igjen i 2019. Med to tenåringer i hus vet man jo aldri helt hva de tenker så det blir nok å ta en endelig avgjørelse rundt juletider, og da eventuelt bestille ferjebillett tidlig på nyåret. Kan uansett si at camping ved Adriaterhavet virkelig gav mersmak og anbefaler folk å vurdere dette. Uansett om man har små barn, større barn eller ingen barn så vil jeg si at campingplassene nede ved Venezia har et bredt spekter av tilbud som bør passe de fleste. Og temperaturen var jo i år heller ikke noe verre enn det man ble utsatt for her hjemme...Smile


Sist endret av cityhopper den Søn 4 Nov 2018 - 21:16, endret 1 gang
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeSøn 14 Okt 2018 - 22:08

Slik det virker pr. i dag (etter høstferie) er planen å kjøre nedover igjen rett etter skolen er slutt til våren. Fordel å starte så tidlig som mulig, mindre trafikk og greiere på alle campingplasser nedover. Får se hva det blir til når "sannhetens øyeblikk" kommer over årsskiftet, og det skal kjøpes billett på Oslo-Kiel. Vi har har snakket om besøk i Firenze, evt. også Siena igjen samt San Marino, får se hva det blir til etterhvert. Liker svært godt å besøke San Marino, et utrolig sted! Kan eventuelt benytte camping Rubicone, som vi har benyttet for endel år siden. OK plass, men var lite begeistret for moloene de hadde bygget. Det ble stillestående vann innenfor, og ikke virket det særlig friskt heller. Men ellers ok plass. Tror også man får rabatt (10%) med gyldig medlemskort i caravanklubben.

Ellers, særdeles enig med cityhopper, kjør sørover for en super ferie!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeSøn 14 Okt 2018 - 22:35

Blir ikke sydeuropa på oss neste år heller. Shocked
Synes det blir alt for langt å reise på de elendige tyske veiene. I sommer klarte vi 50 mil på 10 timer fra helt syd i Danmark til Dortmund, det blir ikke flere ganger. Mye veiarbeid rundt Hamburg, som nevnt. i tillegg Bremen. 1,5 time ekstra der. Og det samme norøst for Dortmund. Så om det blir tur i europa så blir det Holland igjen. 2020 vet vi ikke noe om enda, vi har 2 hunder som for oss gjør det uaktuellt pr i dag å reise til så varme områder.

Utenom hovedveiene i Tyskland er det vanskelig å finne veier som ikke har utallige småsteder, med lyskryss og redusert fart. Men så et sted (Campingferie.dk) at det var en som hadde satt opp ei fin rute sørover mot Italia/Jugoslavia. Og det blir det kanskje en grei ferie utav, om man finner ei fornuftig rute der en slipper køer og alt for mange tettsteder som er litt krevende.

Ble forresten også fotografert i en 70-sone i Tyskland, har ikke hørt noe enda. Farten var vel rundt 85 eller deromkring. Får se om vi får tilsendt bilde etterhvert. Italia 2019 928394
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeMan 15 Okt 2018 - 12:43

Det går fint å kjøre sørover, men absolutt å anbefale å sjekke ut på forhånd hvor det er mye veiarbeid og unngå disse områdene. Info om veiarbeid finnes greit f. eks. på adac.de, de har også en stau-kalender som angir dagene med mest trafikk, altså dager det er greiest å unngå som kjøredager.

Ruten du nevner er kanskje den som anbefales av en F. Brun? Har ikke de beste erfaringer med å kjøre Bundesstrasse når man skal langt, det går ofte mye tid på få km. Kommer du bak noe saktegående er det ofte vanskelig å komme seg forbi, dessuten både tettsteder og lyskryss her og der. Synes oftest det blir lite effektivt.

Ellers, vet at både Union Lido og Marina di Venezia har egne hundeområder på plassene sine, sikkert også flere. På Garden Paradiso er det ikke lov med hund.

Og litt "trøst". Opplevde å bli avbildet i Tyskland i fjor, men hørte aldri noe.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeOns 17 Okt 2018 - 0:20

Hei igjen janp!
Det går greit å kjøre sørover. Trasig at du har slumpet opp i problem med veiarbeid, men det er jo ikke veiarbeid overalt. Det er jo bare å sjekke ut, og så legge en rute for å unngå de verste stedene. Må innrømme at jeg ble rimelig oppgitt nedover A1 sist sommer, med ufattelig mye veiarbeid og tull, men det gikk jo bra det også, tross alt. Mener at den nyere A9 har mindre veiarbeid, men A7 er jo hyggeligere å kjøre.
Ellers, har prøvd Holland, og er nok lite begeistret, ikke aktuelt med flere besøk der for vår del. Dårlige plasser med dårlig renhold, mye støy, og lite hyggelige campingverter. Altså for vår del, nei takk!!!!!!! Holland er uaktuelt, rett og slett, ferdig med det landet.
Synes du skulle ta deg en tur til Italia, det er noe annet og langt hyggeligere!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeLør 20 Okt 2018 - 0:54

Fikk det samme inntrykket som du beskriver, på vår første stopp i Nedeland, Alkmaar Camping. Ringte og purte om plass for vår lange vogn. Ingen problem. Spurte samme dag da vi var på vei. Ikke noe problem.
Kom frem, sjekket inn og måtte betale på forskudd de dagene vi tenkte å stå der som en begynnelse (6 dager). Men etterhvert dukket verten opp, og tvang oss til å trykke vogna helt inn i hekken mot nabotomta. Så kom han nok en gang tilbake og sa at vi ikke var ønsket pga lengden. Vi måtte komme innen 1/2 time, de stengte resepsjonen da, og få tilbake pengene. Vi valgte å stå 3 dager, da vi ikke ønsket å bli der så lenge. Vi fikk heller ikke sette opp vårt lille telt, og ikke fikk vi flytte oss heller. Det var minst 50 plasser ledige, og jeg sa at jeg kunne betale ekstra for å bruke 2 plasser. Ikke tale om.
Mange plasser var en god del større enn den vi fikk, så jeg ble rimelig forbannet.

Men nå er det ikke slik over alt da. Vi fant en annen plass som nok er opp mot en 5-stjerners, DraumPark Molengroet. Men dessverre kunne vi ikke stoppe der, da moveren på høyre side var defekt. Kunne ikke komme til der med bil og vogn pga litt svingete veier inne på plassen.

Men vi reiste til Holland for å besøke kjente, og vi fikk se mye som mange turister går glipp av. Mange reiser til turistfellene, som ostemarkedet i Alkmaar hver fredag. Det var bare å gå med en agng, det var en trengsel uten like. Og ikke verdt å se i det hele tatt. Men historien fikk vi, samt uendelig mye annet da vår bekjent også jobber på museum og er genuint opptatt av Holland generellt og Alkmaar og kanalenes opprinnelse spesiellt. Samt at vi fikk vite mye om den enorme oppmudringa av det som var sjø som er dyrket opp.

Vi resier nok tilbake, det er helt sikkert. Men det er mye pga at vi har noen som kan være en guide som kan historien. Vi fikk også sett og hørt en del om dikene mot Nordsjøen, og vi fikk en svært sjelden sommerkveld med fint vær og nesten helt rolig hav.

Når det gjelder renhold så betyr det ingen ting for meg og lite for kona. Vognas store bad brukes flittig, kona bruker kon bad til hårvask. Og da trenger vi bare et høl for å tømme talettet noen ganger pr uke. Thats all. Vi trenger ikke flotte servicebygg når vi ikke bruker de allikevel.

Så Italia får nok vente litt enda et par år, om det blir aktuellt.

Fra "Bergen" norvest for Alkmaar, nesten som vestkysten av Danmark:

Italia 2019 Berger10
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeTir 23 Okt 2018 - 1:06

Hei!
Forstår det når du skal besøke besøke slekten i Holland, men det hjelper ikke for min del. Aldri mer Holland for vår del, slik er det bare. Har vært der, sett mye fint, men nok er nok. Det finnes jo så mye mer å se der nedover Europa der det er hyggelige folk. Holland, aldri mer! Vi gav opp etter tre forsøk på ulike campingplasser, og kjørte tilbake til Tyskland. Besøkte riktignok Arnem osv. fra Tysk base, men har gitt opp landet. Har besøkt diverse steder i Holland, men alltid kjørt tilbake til vognen parkert i et annet land. Holland fremstår etter mine erfaringer som et land man bør unngå! Belgia er langt hyggeligere, selv om det er mange dårlige plasser der også.

Men igjen, kjør til Italia! God mat, god drikke, og hyggelige og servicemindede folk overalt. For vår del er det da totalt bortkastet (og irriterende) å besøke Holland, sorry, men slik er det janp. Skal ikke skrive i klartekst direkte hva jeg mener, det blir altfor sterkt negativt. Holland, nei takk!!!!
Til Toppen Go down
awt
CARAVAN BOSS
CARAVAN BOSS
awt


Male
Antall Innlegg : 205
Localisation : Karmøy
Registration date : 13.08.2015

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeTir 23 Okt 2018 - 21:41

Så har man meg, som hverken stod i kø i Hamburg eller Bremen, samt var fornøyd med renhold og plassen generelt de tre plassene vi var på i Nederland. Smile

England var derimot litt så som så, men ble ikke skremt fra å ta en tur tilbake dit heller.
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeTir 23 Okt 2018 - 22:13

Nå blir det litt vel mye utenom i tråden, men satser på at det er ok-

N¨å var det ikke familie, da, men lokale. Og alle har sine grunner for å reise til bestemte steder. Vi bruker ikke en time av feriene til sol og bad. Vi vil se og oppleve. Og har du gått i en by som vi var i og får info om den gamle historien, og den genuine miljø i en slik by så var det for oss verdt besøket. Og derfor blir det igjen.
Siden vi bruker servicebyggene sjekden så er det ikke avgjørende. Heller mindre plasser med sjarm og stilllhet, f.eks. Støy gar vi er enn nok av ellers, trenger ikke mere av det. Og på plass nr 2 fikk det motsatte av plass nr 1. Og verten ga oss en gave siden vi var de første fra Norge som besøkte ham.

Nå er nok ikke pri1 åreise 300 mil for å få god service, da. Vi trives f.eks meget godt i Ediger-Eller i Moseldalen, der får vi alt. Nederlandske eiere som er meget hjelpsomme, og siden våre nærmeste (de vi besøkte), har bodd der i mange år, så får vi alltid et flott opphold. Men jeg skal lengre nedover i europa etter hvert. Men så er det 2700 kg på 9,5 meter da. Ikke akkurat reisevogn kan man si. Men det blir nå slik de kommende årene. Og så ser det ut til at det ikke er enkelt å reise ned til Italia når vogntoget er så plasskrevende. Og å bo i vogn når nattetempen er rundt 30 frister ikke noe særlig. Så får vi se etterhvert. Du jobber bra for saken, Quattro, det skal du ha. Cool

I Bremen måtte vi ha vært uheldig, skal ikke være slik på en søndag. Må nok ha vært noe med ferieavvikling.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeOns 24 Okt 2018 - 0:34

Utenom tråden er vel greit, alltid interessant å høre om andres erfaringer og tips. Har kjørt endel både i Nederland, Belgia og Frankrike med bare bil da vi i en årrekke hadde venner som bodde i Brussel, og for all del, mye fint både å se og oppleve. Særlig med "lokalkjente" nordmenn som gode guider. Har således vært en del rundt i området. Ser at jeg var i overkant negativ i forrige innlegg, men mindre hyggelige opplevelser på noen campingplasser i Nederland senere, så besøker vi heller hyggelige steder.

OK, janp, forstår at du jobber deg sørover. Når Mosel/Rhinen er utforsket så forsøk å kjøre Romantische Strasse og besøk de utrolig flotte byene langs ruten. Og så anbefaler jeg generelt Bayern, der du bl.a. kan besøke slottene til kong Ludwig 2 og Hitlers ørnerede i Berchtesgaden på grensen til Østerrike. Og da vet du, tar du turen til Innsbruck og smetter over Brennerpasset til Bolzano. Camping Steiner kan anbefales der. Der kan du f.eks. gå på Øtzimuseum, skikkelig interessant. Dolomittene er fantastisk flotte! Eller du kjører 30 km videre til Saltzburg, og besøker foruten byen palasset til erkebiskopen (imponerende) og Hellbrunn slott bl.a. Og da er det ikke lange veien til Italiagrensen på Udineveien.
Vi liker både sol og bad, men mye annet også, særlig historisk interessante saker.
Og 30 grader om natten er det neppe nedover, og du har jo klima, og den boksen virker vel? Kan også anbefale besøk ved Comosjøen og området/byene rundt, utrolig flott. Da er man også endel høyere med lavere nattetemperaturer. Og deretter tar man turen til Garda, mye interessant å se og suverent klima. Og når man er litt mett av opplevelser er det topp med en uke på lidoen, evt. med Veneziabesøk lagt inn samt besøk på øyene i lagunen. Og det er lov å bade på de suverene strendene, og gjøre noen innkjøp av verdens beste is, ikke akkurat dårlig det heller.
Jada, jeg anbefaler gjerne Italia til campingvenner fordi vi trives så utrolig godt der selv, og unner campingvenner det samme. Men vi er hvert år på "oppdagelsesreise" på turen sørover, og også litt nordover. Mye hygge i å planlegge turen. Men det er et par obligatoriske stopp på returen, enten Wertheim Village eller Ingolstadt Village, der man kjøper merkevarer til særdeles hyggelige priser, særlig på ettersommeren. Anbefales sterkt, klær og sko skal man jo ha.

Men for all del, preferansene er ulike. Jeg har problemer med å forstå de som freser gjennom Tyskland og Østerrike på kortest mulig tid, og snakker om 25 timer fra Hirtshals til Lidoen. Det er flott og hyggelig på lidoen, men synes begge landene ofte blir sterkt undervurdert som ferieland, og vi vil gjerne ha med oss endel opplevelser før det blir sol og strand. Derfor tar vi også turer mens vi er der. Og når vi er klar for nye "eventyr" kjører vi nordover igjen. Men alle må finne sitt opplegg, det er jo det som er så greit med camping!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeTor 25 Okt 2018 - 22:47

Hei du.
Joda, vi har nok forskjellige erfaringer når det gjelder vertsskap og standard. Men som sagt; vi bruker knapt servicebyggene. Men det er jo alltid et pluss å komme til en plass der man føler seg velkommen, og det er rent og velstelt.
Planene for neste år er sannsybligvis ganske enkle for sommerferien: bare Danmark. Men det blir nok noen andre turer rundt om, men de er nok noe som blir tatt på sparket. På 5 måneder er det blitt over 700 mil med nyvogna, men neste år blir det nok ikke så mye. Brønnøysund og Helgeland er planlagt, det samme med Dalarna midtsommer.

Sommer 2020 har jeg nok lyst på å dra sørover igjen, men 2 år frem er for langt frem for oss. Mange reiser jo til samme plass både 10 og 15 år, og trives med det. Men slik blir det ikke for oss. Bayern håper jeg å få til i 2020, siden det meste ble endret pga kneproblem i år. Mere vet vi ikke nå, vi har mye tid å planlegge på.

Vi er også budne til Taipen på Taiwan, fra et større besøk her hos oss i sommer. Fjorten timer en vei fra Amsterdam. Men det er en annen historie.

AC har vi jo, men det er en del støy på Frehjet 3200 som gjør at vi ikke har brukt den på natta. Vurderer ev. å sette inn en annen Dometic eller TRuma. Finner absolutt null info om støynivå. Annet en lavt, og det er det ihvertfall ikke på 3200 når kompressor slår inn og ut. Er jo eldgammel teknolgi som er forlatt for lenge siden på hjemmeanlegg. Av og på, DUNK og Klunk i taket. Er det normalt, forresten?
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeFre 26 Okt 2018 - 17:36

Hei igjen!
Vet ikke, men synes det høres litt rart ut at det skal dunke når kompressor slår inn og ut. Vi har største Truma benkemodell (for å unngå 35 kg på taket). Fungerer greit, men lyd er det jo. Særlig når kompressoren går, ellers er det kun viften som dessuten kan stilles lavt. Men dersom jeg skulle kjøpt i dag ville jeg nok likevel valgt Truma sin største takmodell. Har en bekjent som har en slik, og den er imponerende stille, særlig i nattmodus.

Ellers, Bayern er flott!

Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeOns 14 Nov 2018 - 1:28

Hei janp
Synes du burde sjekke ut Truma Aventa sin største modell. Veldig stille så langt jeg har hørt, og den har varmepumpefunksjon også.

Ellers, hva vil du i Danmark da? Rødspette med remulade? Kjør sørover, du har både vogn og utstyr til det. T.o.m. de store plassene ved lidoen har plasser for store vogner (og hunder). Da er det kanskje verre noen steder i Østerrike, der vi har opplevd trange plasser. Men med mover går det meste greit. Håper det går greit med kneet ditt, og at du er klar for nye opplevelser. Mye å se! Kjør på!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeOns 14 Nov 2018 - 22:32

Rødspette og remulade? Nei, vi tenkte på en Tuborg eller kanskje tilogmed en "Gammel Dansk"! Italia 2019 928394 Italia 2019 928394

Truma Aventa er det vanskelig å finne eksakte data på, men de finens nok. Og så er nyvogna utstyrt med Alde's nye panel, samt Truma I-Net boks som kan fjernstyre AC fra TRuma. Men det har jeg strent tatt ikke bruk for. Og styring med appen fra Truma ser ut til å være svært lite brukervebnnlig i forhold til Alde sin app (laget av svenske Selco). Selco-boksen, med noe tilbehør, flytter jeg nok over fra dagens vogn og over til den nye vogna (når den er klar da).
Østerrike er ikke et sted som vi tenker på, så det er ikke på noe kart pr. i dag.

Vi tenkte på øyhopping i Danmark, da. Himmelbjerget og de omkringliggende høyfjellene er uoppnåelig. Blir (kanskje) Fanø, Samsø og kanskje Bornholm. Og så blir det uke på et deijlig sted østenfor utenbor Ebeltoft, Dråby. Men det er langt frem. Og kona sier en ting: skal vi til nord-italia så blir det med fly. Vogn i steikvarme og sand: Nei takk!! Så det blir nok slik, disse konene har fortsatt stemmerett.

Og så skal vi noen uker til NY, og se litt av USA samtidig. Samt Taiwan. Så Italia kommer nok laaangt ned på lista tror jeg. Og Moseldalen blir det ganske snart, samt Bayern.

Planene er mange, ikke alt blir som man tenker når man planlegger år i forveien.

Kneet ja, fikk brev fra Aleris. Og listen over feil var lang, veldig lang. Shocked Legen forklarte punkt for punkt. Ble betenkt til slutt. Får se hva Rosenborgklinikken tror. Men det blir ingen amputasjon!!! lol! lol! Hurra! (Noen galgenhumor må man ha, livet er for alvorlig til å ikke spøke med.)

Kjør på blir det fortsatt. Med siste tur i år tipper det over 8000 km i "nyvogna" i år, det er nok det. Neste år blir det nok ikke så mye, men
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeFre 16 Nov 2018 - 1:31

Hei igjen janp!

Forstår selvsagt at om en har mye problem med et kne kan mange ting bli vanskelig. Ja, ja, god bedring er det eneste jeg kan si, håper det ordner seg.
Ellers, Truma Aventa er imponerende stille så langt jeg har hørt den.
Og selvfølgelig, den "bedre halvdel" må være enig i turene, ellers blir det nok ugreit.
Men, det er neppe noe varmere nattetemp nede ved Adriaterhavet enn i Bayern, og havbrisen hjelper på (samt en skikkelig klima). Du burde på veien også ta et stopp ved Garda i det minste, Como er også flott. Overbevist om at dere ville like en slik tur, Himmelbjerget er bare en lite knaus i forhold til Alpene. En tur over Brenner ville dere nok likt.

Ellers, NY er fantastisk, kos dere! Men tilbake til campingen, synes dere skal ta turen nedover janp, tror neppe dere angrer.
Til Toppen Go down
cityhopper
CARAVANER
CARAVANER
cityhopper


Male
Antall Innlegg : 87
Age : 49
Localisation : Grimstad
Registration date : 29.03.2015

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeLør 8 Des 2018 - 15:47

Ja da er billetter hos Color Line i boks. Det blir avreise tirsdag 25. juni fra Kristiansand, deretter er det å komme seg sørover. På vei ned blir det strake veien, A7 til Würtzburg, A3 over til Nürnberg og så er det A9 til Munchen. Videre blir det A10/Tauernautobahn via Salzburg og Villach og retning Adriaterhavet. Beregner ankomst på Garden Paradiso på fredagen.

Vet at quattro1 også skal sørover til sommeren, er det flere som vurderer området rundt Lido de Jesolo tro?
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeTir 11 Des 2018 - 2:30

Må innom janp igjen, prøver å lokke deg til Italia,
dere (kanskje mest fruen?) synes å ha misforstått noe vesentlig omkring nord-Italia. Det er ikke 30 grader om natten i nord-Italia, kanskje 20 - 25, og med klima er det null problem! Kjør ned tempen til knappe 20 om kvelden, og så slå av om dere må p.g.a.lyd. Så, et stopp i Bolzano, evt. også Como og Garda, er altså helt problemfritt. Supre steder å se seg rundt, oppleve ting, det er flotte områder, og et herlig klima!
Og nede ved lidoen kan du komme med 9,5 meter vogn, det ordner seg! Og det er masse å finne på for oppdagelsesreisende hele veien. Og dere som er opptatt av kultur, hvor finner dere mer av det enn i Italia? I Danmark?
Neppe, ta en stopp på veien i Verona og gå på konsert i Arena, nesten like stort som Colusseum og intakt! En kjempeopplevelse! Og så er det veldig mye å se på hele veien! Kanskje du skal ta en skikkelig prat med den bedre halvdelen igjen, du liker jo camping? Hvorfor i all verden skal man velge fly til Italia når man kan ha sommerhuset med? Og nord-Italia er faktisk camping så bra som det blir så langt jeg har opplevd. OK, ingen superplasser ved Como (dårlig strøm, ellers supert), men ellers er det veldig bra, hele veien. Har sett to svensker med største Kabe på lidoen, og da er det nok plass til dere også. Det er altså bare å kjøre på, som du sier! Det er ikke langt fra Bayern til Italia, sjekk gjerne ut Bayern først, men det ultimate målet er Italia! Sommer og sol, god mat og god drikke, og verdens beste iskrem! Det er ingen pålegg om å gå på stranden, selv om den er fantastisk.
Til Toppen Go down
ramski
CAMPER
CAMPERMale
Antall Innlegg : 34
Age : 41
Localisation : Ålgård
Registration date : 10.06.2013

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeFre 21 Des 2018 - 22:23

Hei, da blir det Italia på oss til sommeren. Har booket plass 462, fra den 15.juli t.o.m 29 juli på garden paradiso. Litt dypere plasser på den sida, slik ein slepprr å stå med draget uti veien😊
Så då er det bare å glede seg til sommeren😊
Litt usikker på om det blir seilas med fjordline fra Tananger-Hirtshals, eller Color Line fra Kristiansand-Hirtshals. Ikkje bestemt enda. Det som er sikkert er at vi skal bruke litt tid i Østerrike/bayern på vegen. Mykje fint å sjå der😀

Cityhopper: kor lenge planlegger dere å ver på gp? Kansje vi kan treffast, hadde vore hyggeligt😊
Samme gjelder quattro og forøvrigt, alltid kjekt å hilse på😊
Til Toppen Go down
cityhopper
CARAVANER
CARAVANER
cityhopper


Male
Antall Innlegg : 87
Age : 49
Localisation : Grimstad
Registration date : 29.03.2015

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeOns 26 Des 2018 - 22:59

Vi stod på plass 460 i fjor, veldig OK område syntes vi. Og som du sier, dype tomter med god plass til vogner med litt lengde. Har ikke bestilt på GP enda, vil helst bare dukke opp og ta det litt på sparket men kanskje det er risikabelt?

Hadde vært trivelig å møtes der nede ramski, men tipper vi allerede er på vei nordover når dere kommer ned. Planlegger et stopp i Østerrike, vi også...
Til Toppen Go down
ramski
CAMPER
CAMPERMale
Antall Innlegg : 34
Age : 41
Localisation : Ålgård
Registration date : 10.06.2013

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeTor 27 Des 2018 - 21:45

Vi bestiller når vi sjekker ut, for neste år. Det går greit å komme på sparket og, men har fått litt"trange" plasser.
Er bare for å få ein ok plass å stå på.
Når vi booker, så har vi frem til jul å bestemma oss på om vi ska på tur eller ikkje, betaler et lite depositum då om vi fremdeles skal ha plassen.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeSøn 3 Feb 2019 - 21:59

Da var billetten med Oslo - Kiel innkjøpt, og det er bare å glede seg til sommeren i Italia. Det blir fint å kjøre sørover også i år, var litt usikker på prioriteringene til familiens yngste, men heldigvis veiet Italia tyngre på vekten enn mye annet også i år, supert! Da blir det en runde i Toscana og San Marino før vi lander på GP i begynnelsen av juli. Vi gleder oss, og ikke minst til å møte kjente på GP!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeTir 5 Feb 2019 - 15:36

God tur til Italia,da, Quattro. Vi ser fortsatt på "Øyhopping in sydhavparadiset Danmark" lol! lol! lol!
Eller noe annet, vi får se.

Nå er nyvogna endelig innedørs, og montasje av utstyr er snart i gang. Og siden vogna kommer til å veie opp mot 2700 kg ferdig pakket så blir det Truma XT4 og  skifte fra Dometic 3200 til Truma Aventa Comfort. Omtrent samme ytelse som 3200. Og 2700 kg er jo flott å slepe med seg over Alpene med V6? Shocked

Og så kommer jeg muligens til å kaste ut absorbsjonsskapet, og sette inn Dometic Coolmatic HDC195. Er kanskje et par cm smalere enn 85xx-skapet som leveres i vogna, men det lar seg nok løse. Ulempen med kun 12V mener jeg vi kan leve med, da batteri ikke skal være problem på ferjer eller på tur (125Ah Lithium). Men før det ev. skiftes ut så skal målene sjekkes, kan ikke risikere at det går skeis. Skal få forhandler til å se mere på det. Ulempen er at jeg blir sittende med et ubrukt kjøleskap, men det får vi ta etterhvert.
Med 2 stk 160W solceller som før så bør batteriet være godt ladet underveis, så strømproblem bør ikke være noe som skaper problem på ferie. Og om det må legges opp strøm fra bilen så er det jo noe helt annet av strømbelastning på kompressorskap enn absorbsjonsskap.  Strømtrekk oppgies til 2.2Ah pr time ved +25, og rundt 3,5 Ah ved pluss 32.

Og med kompressorskap så er det vel bare å sette kursen for den italienske rivieraen, fint sted å teste skapet der skulle jeg tro. Så kan jo jeg oppbevare drikken for dere, slik at ingen får lunken drikke i varmen.  Cool
Vi får se hva som skjer, intet bestemt enda.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeTir 5 Feb 2019 - 20:20

Takk for det, janp, og gratulerer med ny vogn! Og ja, det går helt sikkert fint med V6 og 2700 kg på kroken over Alpene. Vi har bare ca 1700 kg å dra på, og det null problemer å holde godt personbiltempo selv i de bratteste stigningene opp fra Innsbruck.
Igjen, anbefaler å ta turen, tror neppe dere vil angre.

Og det er helt riktig, Italia er et fint sted å teste både klima og kjøleskap. Vi må nok innom verkstedet igjen med vårt skap. Tenker å bytte både brenner, dyse og regulator for å få skikk på sakene, pluss montere vifte, men det har vel til sammen snart kostet det samme som nytt kompressorskap. Irriterende greier.
Men skapet virker ok på strøm, holder 4-5 grader i vel 30 pluss, så det går greit, blir kald nok drikke det. Isbiter fryses greit også. Vi gleder oss til ny tur sørover, forhåpentligvis med velfungerende skap også på gass.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeLør 9 Mar 2019 - 19:32

Hvordan blir det med kompressorskap da janp? Er interessert i dette, lurer på om jeg skal bytte selv. Får se hva verkstedet sier når de for 3 gang skal forsøke å ordne opp i at skapet kjøler dårlig på gass. Så langt jeg kan se skulle kompressorskapet passe noenlunde greit inn i Tec Tower.

Ellers og igjen, kjør sørover! Bayern og Italia er en flott kombinasjon!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeLør 9 Mar 2019 - 22:59

Se post i generell pratetråd. Skrev litt mere utenom der.
Til Toppen Go down
oyvind
Male
Antall Innlegg : 7
Age : 78
Localisation : Oslo
Registration date : 19.12.2017

Italia 2019 Empty
PosteTema: Propanflasker   Italia 2019 Icon_minitimeLør 23 Mar 2019 - 11:46

Har hørt at de "norske propandunkene" ikke kan byttes i Italia. Hva gjør man om gassen går tom?
Til Toppen Go down
oyvind
Male
Antall Innlegg : 7
Age : 78
Localisation : Oslo
Registration date : 19.12.2017

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeLør 23 Mar 2019 - 11:51

Hvordan er det med de "norske propandunkene" i Italia. Har hørt at de ikke kan byttes. I så fall hva gjøres.
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeLør 23 Mar 2019 - 15:17

Først: det hjelper ikke å poste det samme flere ganger. Blir ikke mere svar av det.

Svaret på dette er enkelt: planlegg det før du drar og ta med 2 fulle flasker. Eller kjøpe ny flaske og overgang. Med Duo-control som jeg fikk montert har jeg overganger til industri og europeisk kobling. Samt den "vanlige" norske koblinger. Mao 3 forskjellige standarder.
Til Toppen Go down
Rashid
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!
Rashid


Male
Antall Innlegg : 1393
Localisation : Levanger
Registration date : 12.10.2008

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeSøn 24 Mar 2019 - 6:26

Aldri problemer med gass i Europa uansett hvor lenge man er på tur: http://vanmeenen.com/LPG-autogas-Vlaanderen/lpg-camper-motorhomes/rode-lpg-flessen.html

Disse får man også i kompositt hos Van Meenen i Eecklo, Belgia. Man får også adaptere med på kjøpet. Har hatt mine 2 stålflasker i flere år, og hvis de skulle bli byttet ut vil det i så tilfelle være i en fast tank. Veldig servicevennlig folk hos denne gassforhandleren er det også.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeSøn 24 Mar 2019 - 17:39

Kjører alltid sørover med to fulle flasker. En til kjøleskap/vogn, og en til grillen. 10 kg til vogn, 5 kg til grillen. Dette holder fint til en tur på 6 uker. På campingplassene er det jo strøm til diverse forbruk, og da fungerer også kjøleskapet ypperlig.
Hadde et problem med gass for mange år siden, da jeg kun hadde en flaske (alu), og ikke visste helt hvor mye gass jeg hadde. Kompositt er supert, da ser man innholdet. Ellers, starter alltid turen med to fulle flasker. Slantene kan brukes på grillen hjemme.
Til Toppen Go down
oyvind
Male
Antall Innlegg : 7
Age : 78
Localisation : Oslo
Registration date : 19.12.2017

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitimeSøn 24 Mar 2019 - 20:01

Takk for ideer og info.

Mvh
Oyvind
Til Toppen Go down
Sponsored content

Italia 2019 Empty
PosteTema: Re: Italia 2019   Italia 2019 Icon_minitime

Til Toppen Go down
 
Italia 2019
Til Toppen 
Side 1 av 3Gå til side : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Italia 2023
» Enkleste vei til Italia
» Italia 2020
» Italia 2021
» Italia 2022

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: Langs Vegen :: Veien til Italia-
Gå Til: