CARAVANFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
CARAVANFORUM

Caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  GalleryGallery  SøkSøk  Latest imagesLatest images  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 Italia 2020

Go down 
+3
awt
janp
quattro1
7 posters
Gå til side : 1, 2, 3, 4  Next
AvInnlegg
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTor 8 Aug 2019 - 1:56

Da er det bare å glede seg til neste sommer i Italia, får vi håpe. Slik det høres ut i familien pr. i dag rett etter hjemkomst er det bare å bestille båtbilletten Oslo - Kiel til neste år, håper det fortsatt er slik i januar da vi vanligvis bestiller. Vi får se.

I så fall blir det østlig rute fra Kiel, med en avstikker til Krakow og Praha på veien sørover. Saltgruvene i Krakow er fantastiske å besøke, og jeg ser gjerne at familiens yngste får med seg inntrykkene fra Auswitch og Treblinka, har vært der tidligere med storebror, en sterk opplevelse.

Vi får se hva det blir til etterhvert. Det blir i praksis ferieplanene til familiens yngste som legger premissene, men håper på nok en sommer i Italia!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeMan 12 Aug 2019 - 18:36

Nå er vel øyhopping i Danmark sterkt overvurdert, Quattro! affraid Men vi har da sol og 23-24 gr. her vi er. Og det er greitt nok det når vi ser på Yr hjemme.

Men du er vel snart på veien sørover igjen. For oss er det et viktig punkt, og å ta med hund er uaktuellt. Også tidspunkt, pga varme. Om.det blir så langt sør så blir det tidlig i juni eller september. Men ikke med vår vogn, den ser vi er alt for stor og slitsom å dra med over alpene. Det kjenner vi etter en lang dag gjennom Danmark til FB og Citi Park. Men når grenser krysses på vei mot sydpolen så blir klimaet bedre, mat- og drivstoffpriser synker. Men ferje til Kiel er et must for oss om vi skal reise så langt sør.

Men først blir det Taiwan og kinesisk nyttår. Men det blir langt dyrere enn en tur til søreuropa. Så får vi se om det blir noe igjen til sommeren. Og nyte høsten i et nytt telt. Vivaldi er et robust telt, mye bedre enn det gamle Standby.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeMan 12 Aug 2019 - 19:29

Jada, satser på ny tur sørover også neste år. Det går nok greit å ta turen med stor vogn også, og du har ingen problemer over Alpene med Touareg som trekkdyr.
Vi synes det er en grei start og avslutning med båten Oslo - Kiel, turen fra Vestlandet til Oslo er ikke ferie, men plagsom transportstrekning på elendige veier. Det vil vanligvis være best priser på båten tidlig på året, så vi bestiller oftest i januar.
Det vil være lurt å kjøre tidlig i juni hvis dere kan, da er det mindre trafikk og god plass på campingene nedover.
God tur til Taiwan!
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeFre 16 Aug 2019 - 1:09

Joda, janp, klart det er enklere med en mindre vogn - og gjerne 230-bredde, men det går greit med stor vogn også. Det er etter mitt syn mer avgjørende at dere har klima, det kan eventuelt også leies lokalt. De første årene vi var på lidoen var uten klima, sovnet vi kanskje i 2 - 3-tiden på natten etter å ha jaget mygg som hadde sneket seg inn gjennom vindu på full lufting, ikke særlig morsomt. Det er langt hyggeligere å stenge alle vindu, takluker på lufting, og klimaen sørger for at alle sover greit. Og klimaen tørker også lufta, slik at luftfuktigheten er passe.

Når dere reiser uten hundefølge er jo valget fritt. Noen plasser tillater hunder, andre ikke. Det er lurt å kjøre så tidlig i juni dere kan, da er det mindre trafikk og god plass hele veien på alle plasser, og dessuten litt mindre varmt og gjerne varme mer tilpasset frostige nordboere. Anbefaler et stopp på camping Katzenkopf i Sommerach på veien fra Kiel, grei camping med god restaurant, og enkel å komme til også med stor vogn, og uten å koble fra. God mat og god drikke til en god pris.
Vet ikke før på nyåret når båtbilletten skal kjøpes om det blir Italia også neste år for oss, men håper det. Slik det høres ut pr i dag skal vi sørover, men beslutningen fattes i forkant av at båtbilletten kjøpes. Vet at Cityhopper planlegger ny tur til Paradiso neste år, også Ramski-familien, og det håper vi blir av. men foreløpig er det august 2019. Vi får se, men håper på en ny sommer med isbil på stranden og Adriaterhavets rolige bølger mot den perfekte sandstranden.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeSøn 25 Aug 2019 - 23:59

Etter en runde i familierådet er det klargjort at vogna skal på vinterlagring som vanlig (altså ikke selges), slik at den er klar til ny Italiatur neste sommer. Da blir det også å beholde allroaden, slik at vi har solid trekklokomotiv til en ny tur sørover. Er derfor foreløpig optimist i forhold til å tilbringe sommerferien på tur nedover Europa, med gode to - tre uker på Garden Paradiso. Men igjen, sikker er jeg ikke før billetten på Oslo - Kiel er i boks, for da må ting være endelig avklart.

Og til alle som måtte være usikre på en tur til Italia, det er bare å kjøre! Det er flotte veier hele veien, og ikke er det så langt heller. Milene ruller fort på motorvei. Og belønningen er helt topp, supre campingplasser med rikholdige tilbud på aktiviteter, varmt og stabilt sommervær, utrolig flott strand, og god mat og god drikke.
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeMan 26 Aug 2019 - 20:38

Vi planlegger ikke noen langtur enda, det er for tidlig.
Men en ting er på tapetet: det skal bli Lofoten i slutten av juni. Ferje fra Moskenes er det naturlige valget. Og utgangspunkt blir en camping i nærheten. Takket være noen som er svært godt kjent så har vi fått mye nyttig info for en fin tur. Og da er trekking av 9,5 meter vogn helt utelukket i Lofoten.

Ble da en tur til Tyskland i det minste i år, men ikke mange timene da. Men veiene ligger jo der klar til bruk. Og det går jo unna (av og til). Men jeg synes at f.eks i sommer så holder jeg meg langt mere våken på veier i Danmark som ikke er hovedveien gjennom landet. Men på litt mindre veier som det allikevel er mulig å holde 85-90 i snittfart uten å stresse. Og da er det egentlig lett: holde seg unne de største hovedveiene, og prøve å finne litt mindre men farbare veier. Å sitte i bil og slite på kjedelige veier er ikke ferie for meg lengre. Det må være noe annet å se på enn autovern og lange rekker med lastebiler. Ihvertfall ikke flere dager i strekk. Og Kiel blir et utgangspunkt, om det blir tur sørover. Det er ikke noe annet alternativ til ferje fra Oslo om det skal bli noe en dag.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeMan 26 Aug 2019 - 21:42

Da er det bare å sjekke prisene til vinteren, og slå til når man finner en bra pris på en passende dag. Fredager og dels lørdager har ofte høyest pris, så det er fint hvis man kan være litt fleksibel.
Til Toppen Go down
awt
CARAVAN BOSS
CARAVAN BOSS
awt


Male
Antall Innlegg : 205
Localisation : Karmøy
Registration date : 13.08.2015

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTir 27 Aug 2019 - 17:29

janp: Bare husk at det er 70 på "småveier" i Danmark med vogn om man ikke har Tempo 100. Smile

Vi lurer på Kroatia neste år, men Italia er ikke helt utelukket det heller. I år gikk turen gjennom Sverige, ferje over til Finland, deretter Estland, så Latvia, Litauen, Polen, Tyskland, opp gjennom Danmark og til Norge igjen.
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTir 27 Aug 2019 - 19:46

awt skrev:
janp: Bare husk at det er 70 på "småveier" i Danmark med vogn om man ikke har Tempo 100. Smile

Det stemmer ikke helt:" Fartsgrenser i Danmark er 50 km/t innen tettbygde strøk, 80 km/t utenfor tettbygde strøk og 130 km/t på motorveier, med mindre noe annet er skiltet."

Italia 2020 375px-Hastighedsbegraensninger_i_DK_-_Hirtshals_IX_2012_ubt-004

Kjørte fra Rømø via Esbjerg, landevei RV30 til Billund og til Hatting nord for Vejle. 80 km der, foruten noen få tettsteder. Når skiltet med tettbebygd kommer så er fartsgrensen alltid 80 km/t om det ikke er skiltet noe annet. Kjørte også fra Esbjerg og ned til Flensburg, og på for skjellige veier som RV 11 0g 8 nedover, og mye på RV 24 hjemover. stort sett 80 der. Men med vogna kun på RV30. Og om det skulle bli en kontroll med rundt 90 (med litt fradrag som hjemme litt under 90) så får det bli som det blir.

I fjor skulle vi kjøre forbi Düsseldorf, og valgte småveier for å unngå de enorme køene på motorveiene. Men etter å ha kjørt fra Sørdanmark rundt kl 09 havnet vi i bare på en camping sør for Dortmund 12 timer senere. Snittfart 52 km/t. Det ble den mest slitsomme dagen på veien noensinne for meg. Og det er derfor det ikke frister å dra den lange veien til søreuropa om vi ikke finner veier som er fremkommelige samtidig som det også er litt hyggelig. Tyske småveier (de som er kalssen under A1, A2 osv. går ofte (der vi har kjørt vel og merke), gjennom et utall små eller mellomstore steder. Og med lyskryss og en treg lokaltrafikk. Vi har sikkert vært litt uheldig også, det får ta litt av skylda. Å kjøre fra Trondheim og RV3 og gjennom Oslo er bare lækkert i forhold.
Til Toppen Go down
awt
CARAVAN BOSS
CARAVAN BOSS
awt


Male
Antall Innlegg : 205
Localisation : Karmøy
Registration date : 13.08.2015

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTir 27 Aug 2019 - 21:20

...unntatt når man har vogn uten tempo 100, da er det 70 på landeveier. På samme måte som det er maks 80 på motorveiene, selv om det er skiltet med høyere fartsgrense.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeOns 28 Aug 2019 - 0:12

Tror nok awt sin versjon er riktig, janp. Det er i grunn litt underlig at danskene skal ha en egen tempo 100-godkjenning, dette burde jo selvsagt vært likt innen eu.

Men som jeg har opplevd også jobbmessig, danskene er hyggelige, men veldig "tyske" i forhold til regler. Du må ikke komme her og komme her, som hr Sunde sier.
Men heldigvis, tar båten til Kiel, og slipper denne problematikken. Danmark er kjørt, opplevd, ferdig arbeid. Danmark kan være trivelig en stund, bevares, men hvorfor skal man bruke tid der? Kjør til Italia! Der får man sommer, supre campingplasser, og god mat og god drikke. Prøv da vel! Det blir som med den gode gamle norske melkesjokoladen fra Freia, ingen over, ingen ved siden!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeOns 28 Aug 2019 - 9:50

Sorry, awt. Tok feil der ja. Har nok ikke sett godt nok etter. Men jeg kommer tnok til å holde grei fart i Danmark, uansett. 70 er jo helt utdatert på store veier med mye trafikk og 130 km fartsgrense.

Andre viktige land som har den samme grensen er Polen, Spania og Portugal. Og noen lenger øst og sørøst. Men det blir ikke noe Tempo 100 uansett på denne ekvipasjen, bilen veier jo rundt 500 kg mindre enn totalvekta på vogna. Og da blir det nok ikke noe slikt for meg.

Se oversikt i lenken under:

http://www.nocc.no/nyheter/Sider/Fartsgrenser-og-veiavgifter-i-Europa.aspx
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeFre 30 Aug 2019 - 0:54

Har du mindre kjørevogn da, janp? Med klima? Synes klima er avgjørende for å ha det behagelig i Italia hvis man vil sove godt. OK, hvis andre synes det er greit uten, så javel. Men vi mener klima er avgjørende viktig for en god nattesøvn. Synes klima er langt viktigere enn størrelse på vogn. Det går dessuten greit med stor vogn på de fleste store plasser om det trenges. Men uten klima, tja, gjør det ikke lenger selv i alle fall. Man kan jo også leie klima nede på lidoen om man ønsker.

Og når det gjelder kjøring sørover, har aldri registrert at polizei har stoppet vogner som følger trailertrafikken, altså 85 - 95. Ubehagelig å bli forbikjørt av trailere, så det er greit å unngå.

Kjører vanligvis i området 100 - 110 på speedometeret, så det blir endel forbikjøringer. Fint med en sekser som brummer rolig med solid dreiemoment.

Ellers, lurt å sjekke staukalenderen til ADAC, og hvor det er veiarbeid. Men uansett, kjør sørover! Italia er topp!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeFre 30 Aug 2019 - 11:02

Har ikke mindre vogn nei. Så vi får klare oss med den lille vi har.

Klimaanlegg er et must på enkelte dager. Har hatt over 30 gr her hjemme også noen dager, og da er det greitt å få ned tempen til kvelden. Med Truma Aventa så går det rimelig kjapt.

Tar heller ei fartsbot hvis jeg er uheldig på Autobahn. Viktigere å holde samme fart som lastebilene, ellers blir det trøbbel. Tror "die Polizei" liker at det flyter godt i høyrefila enn at en skarvete nordbo lager uro i rekkene.

Har vel greitt med krefter til en slik tur, 0-100 går godt under 20 sekunder med 2800 kg bak. For jeg har nådd makslasten når vi er på tur. Kan hive ut Optimabatteriet og tømme tanken helt og ta ut noe annet ræl, så vekta blir 80-100 kg mindre. Men det betyr lite om det 2700 eller 2800. Stoppet på 2700 påkoblet bilen i vår, og jeg har mye last på kula for det er anbefalt fra VW å utnytte de 140 kg som festet er beregnet for.

Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeSøn 1 Sep 2019 - 23:51

Hei igjen.
Tur til Italia går helt fint med den "lille" vogna dere har, og helt sikkert helt fint med Touareg over Alpene. Tror heller ikke dere vil få problemer av å følge trailerfart på autobahn, og skulle det utrolige likevel skje, så er tyske fartsbøter rimelig beskjedne saker, altså nesten en glemmesak. Ble avfotografert i friskt driv for å nå en campingplass før den stengte, men hørte aldri noe. Vil anta at jeg hadde ca. 95 i 70-sone. Spurte en tysker, som smilte og sa at det ville kostet 30 euro, og var bagatellmessig. Det er andre holdninger enn i Norge, der det nesten ville blitt skyting ved daggry eller i det minste heftig bot.

Ja, ja. Kjør til Italia janp, det blir bra. Hyggelig å høre at Aventaen fungerer godt. Det blir nok Aventa på oss også ved neste korsvei, inntil videre fungerer benkemodellen ok nok.

Husk å sjekke priser på Oslo - Kiel tidlig på året, ikke vent til sesongen er i gang. Kjøp billett, gled dere, og kjør sørover! Det blir topp.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTir 17 Sep 2019 - 1:14

Ellers, hva i all verden skal man i Kroatia? Skal man ha samme standard som i Italia, så er prisen nesten den samme. Og Italia er fantastisk sandstrand, alle mulige tilbud, isbil på stranden med verdens beste is, nydelig mat og god drikke. Og supre råvarer å grille ved vogna etter en flott dag på stranda, eller etter et besøk hos vinslott i nærheten eller etter besøk på en severdighet. Og de finnes i hopetall!
Kroatia er steinstrand, knatter og knøs, og bare nesten (knapt) like gode tilbud som Italia på det meste. Altså, ingen grunn til å nøyes med det nest beste!

Italia 2020!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTir 17 Sep 2019 - 11:44

Åhh, så dere skal til Italia 2010? Håper dere får en fin ferie. Det sies at det skal være mange fine plasser der. Italia 2020 928394 Italia 2020 928394 Italia 2020 928394
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTir 17 Sep 2019 - 15:33

Vi var der også i 2010, supert da også, men nå er det jo 2020 som gjelder. Kan ellers bekrefte at det er riktig som det sies, det er mange flotte plasser der. Du får sjekke ut selv neste sommer.

Tror ellers å ha fått orden på kjøleskapet, det viste seg å være en vakkelfeil i den nye tenningsautomaten som ble montert i sommer. Men har ikke fått prøvd enda med gassdrift under kjøring, så helt trygg er jeg ikke. Får sjekke når vogna skal kjøres til vinterlagring snart.
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeLør 28 Sep 2019 - 22:47

Kjøleskap er avgjørende for en flott tur.
Satte på lukene på gitteret forrige helg, det ble for tidlig. Det ble fort 3-4 gr varmere. Tok de bort nå. Tomaten fryser, det er et godt tegn.

Vi bruker jo vogna hele året. Får se hvordan det går i år med minus 25-28 gr. Har en 40 liter compressorboks om det blir for kaldt ute. Absorbsjonsskap trives ikke når det blir for kaldt. Det har stoppet helt et par ganger for oss, da var det som et varmeskap.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeMan 30 Sep 2019 - 1:26

Kjører vogna i vinterhi nå i uken. Håper at kjøleskapet vårt nå endelig er ok, det har vært en irriterende langvarig og kostbar historie, tror nesten det hadde lønnet seg å bare kjøpe nytt skap, faktisk. Ja, ja, slik er det. Håper alt nå funker slik det skal. Neste gang blir det kompressorskap, garantert.
Men jammen er det hyggelig arbeid nå på høsten å vaske og stelle vogn, ble nesten helt klar til ny tur sørover med det samme!
Har ellers plukket ned NX5, og skal sende hele sulamitten inn til Nortronix. Men ble litt betenkt når verkstedet fortalte at det var problem med ustabilitet på minst annenhver NX5!
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTor 3 Okt 2019 - 1:11

NX 5 er demontert inkludert gulvføler, pakket og klar. Får se hva Nortronix sier. Ble usikker når verkstedet vårt påpekte ustabilitet på de fleste NX 5 de monterte, om dette er noe vi kan stole videre på. Vår NX5 har fungert bra i flere år (tror jeg da), men den ble helt umulig sist vår. Ja, ja, sender nå sakene inn, så får vi se hva Nortronics sier om saken. Går ut fra at flere har denne alarmen, og kan ha interesse for hva som skjer videre. Kan rapportere på forumet etter hvert. Blir pris på reparasjon heftig går den i bosset. Har alt anskaffet alternativer. Men igjen, skal rapportere hva Nortronix sier.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeLør 19 Okt 2019 - 23:06

Vet foreløpig ikke hva dommen blir hos Nortronix. Men blir nok litt oppgitt over hva verkstedet sier om deres erfaringer med NX-5. Samtidig, vår har fungert ok i årevis, så jeg ser gjerne at Nortronix fikser den. Tror nok at gulvføler er kaputt og må byttes, men hvis alt ellers fungerer er jeg fornøyd. Uansett greit å ha en alarm som også reagerer på bedøvelsesgass, dersom man skulle komme bort i slike ting.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeOns 6 Nov 2019 - 1:14

Hei igjen janp!
Lite lurt å kombinere Lofoten med Italiatur. Men hver sin lyst, Nord-Norge har jeg sett, ferdig arbeid. Vil ha sommer i sommerferien, slik er det. Det får du neppe i Lofoten, med mindre du er særskilt heldig. Har kjørt til Vadsø, en tur ut forbi djeveløya (Vadsø) til Hamningsberg, har t.o.m. kjørt Beskades over vidda (ikke kjør der med vogn!), Kautokeino, Karasjok og hele sulamitten, gjentar det ikke!!! Har fisket laks i Pasvik, kjekt det, men det krydde av tomotors mygg. Been there, seen that!

Nei, kjør til Italia. Synd at Italierne har tatt det beste landet i Europa, men de er jo hyggelige da!

Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeSøn 10 Nov 2019 - 18:03

Italia? Nå??
Netse års ferie er enda ute i det blå. Først får kona en tur til Taiwan, så får vi se om lommeboka er tom! Very Happy Er jo skrekkelige priser pr natt der nede. Går jo fort 50 lapper på en 4 ukers tur, og det er kanskje noe i overkant av hva en tur er verdt. Ingen av oss tilbringer dagene på ei sandstrand, uansett, så  det ser ut som om det lengste sørover blir Bayern og kanskje Sveits. Men vi får se, vi komer uansett ikke å bestille noe som helst på ferje eller annet lenge før.

Og nei Lofoten blir det nok noen uker, ja. Om været ikke blir alt for ille. Mere har vi ikke på tapetet for neste år foreløpig. Men hvor mye tjener du pr år fra Italia som ambassadør? Må  vel være steike godt betalt, du jobber jo  hardt for å trekke oss stakkars nordboere nedover.. lol!
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeMan 11 Nov 2019 - 1:15

Nei, anbefaler ikke Italia nå, men derimot til sommeren igjen. Dyrt, ja det er vel ingen som kan si at superplassene ved lidoen er direkte billige, men se hva du får for pengene da! Fin avgrenset pitch, gater med belegningsstein eller asfalt, ryddig og fint(ryddes daglig), gratis dusj og varmt vann, gratis aktivitetstilbud hver dag hele dagen (f. eks. kanopadling), gratis show hver kveld, gratis jazzkonsert på stranda ved strandbaren, gratis bassenger med spaavdeling, osv. Og prisen, ca. 600,- for pitch og to personer i høysesong. Og selv om du sier at dere ikke er noen strandløver, så er stranden fantastisk, så det går jo kanskje å prøve en dag eller to. Og kjøpe fabelaktig hjemmelaget is hos isbilen, anbefaler vanilje og nocciola.

Penger, javel, gikk et kurs hos en lokal kar der nede, tror han hette Corleoni, som fortalte om hvordan dette skulle gjøres. Men nei, slik er det nok ikke, har nok ingen lønn fra Italia. Den eneste jeg er blitt fortalt å ha lokket til Italia er Cityhopper, og han er kjempefornøyd, sier han.

Vi kjøpte første vogn i 93, og utvidet derved aksjonsradius betydelig i forhold til telt. Det ble Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike, på kryss og tvers. Første tur til Italia ble i 96, en super suksess. Noen sommerferier der, så en pause i campingen 5 år, så dro vi avgårde igjen med ny vogn i 2007. Siden har et par uker i Italia vært obligatorisk. Unner campingvenner å oppleve Italia, flott vær, flotte campingplasser, masse kultur å besøke, og hyggelige folk. Men har dessverre ingen betaling for å opplyse om dette faktum, janp. Kjør gjerne til Lofoten, kos dere (håper været er bra), men jeg har ikke lyst til å ta store sjanser med sommerferien. Da vil jeg gjerne ha hyggelige temperaturer, og det får jeg sørover.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTir 19 Nov 2019 - 1:22

Dere kan eventuelt stoppe i Bodø og ta hurtigruten til Svolvær, super tur når været er bra, utrolig flott å se Lofotveggen reise seg av havet! Alternativt ta hurtigruten videre gjennom Lofotveggen, Trollfjorden, og lande i Sortland. Fine områder om du er heldig med været. Har vært der, og det er fint! Men - særlig sommerlige temperaturer tror jeg neppe du skal forvente.

Men igjen, gjør nå denne turen nordover, og så snur du sørover. Det er der sommeren befinner seg, skjønner du. Og da er Italia det optimale målet! Hadde vært kjekt å se deg der til sommeren, som sagt, du har både utstyret og bilen til turen. Husk å ta med grillen, den er fin å ha der nede. Nydelige råvarer! Er du fortsatt interessert i min Cramer, så kan jeg ta den med. Har kjøpt Carrigrill Chef II.
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeLør 23 Nov 2019 - 17:33

Da ser det ut hvilken vei det går med Tysklandstur. Har reservt ei tomt for å starte bygging av nytt hus. Men det er mange ting som må på plass før vi sier ja. Og om det blir kjøp så blir det mye jobbing på hjemmefronten til sommeren, for å forberede salg av huset vi bor i i løpet av høsten. Tomta koster omtrent det samme som vogna og bobla kostet oss, så da blir det ev. husbygging i 2021. Men vi har opsjon i 14 dager fremover. Så får vi se det an da.

Men vogna skal vi beholde enda, det er ingen endring av planene der. Men Italia på tur blir det nok ikke, blir ikke tid til så lang tur om alt går etter planene. Men det er ikke alltid at en plan går slik som man ønsker, det har vel de fleste erfart.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeLør 23 Nov 2019 - 22:00

Du er en travel person forstår jeg, og husbygging er krevende saker. Dere må ha lykke til!

Men, neste gang dere skal på lang campingtur, kjør til Italia. Mye interessant å besøke på veien også, og så er det herlig med varm god sommer, gode saker å grille ved vogna, og supre campingplasser. Har jo sagt dette mange ganger, og sant er det, så det er bare å kjøre. Da vi første gang var i Italia, på Camping Residence på lidoen, så ble vi kjempeimponert over at det fantes så flotte plasser. Og Residence er liten i forhold til mange andre på lidoen, både GP, og særlig Union og Marina er vesentlig større og har flere tilbud og muligheter. Men standarden er uansett helt super! Dere bør prøve!
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeSøn 24 Nov 2019 - 17:18

Takker for dine anbefalinger. Men som sagt, det ser ut til å bli lite tid. Og når jeg luftet det her i huset nå nylig så er det et greitt svar å få. "Da drar jeg heller med fly". Lofoten blir det, om ikke alt forsvinner i hanet før vi reiser. Og så må det bli en tur til Mosel, og sørover ned mot Bayern og Sveits. Det er det viktigste. Og så er det en stående invitasjon til NY/Long Island. Og så blir det kanskje bygging. Og kanskje Taiwan for oss begge. Men når jeg har passert 75 så ser jeg en lysning på kalenderen. What a Face  lol!

Så da da var katten sluppet ut av sekken. Italia 2020 928394 Men noen vil kverke den katta, fryktelig dårlig klisje i mangel på noe annet å formulere en hendelse med.

https://www.dagbladet.no/kultur/kverk-den--katta/71844988
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeMan 25 Nov 2019 - 0:33

God tur til Lofoten, blir fint om dere slumper til å få fint vær. Men tror nok din bedre halvdel trolig undervurderer tidsbruk på kjøring til og omkring i Lofoten og overvurderer hvor langt det er til Italia. Men dere om det.
Anbefaler gjerne Bayern, det er fint der, og mye interessant å se og besøke. Sveits har vi besøkt kun en gang, helt ok, men føler ikke behov for å gjenta besøket, selv om vi likte området omkring Luzern godt.

Er det neste år du fyller 75?
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTor 28 Nov 2019 - 15:18

Quattro: siden vi ikke bruker å ligge på strand så blir det lang tur til Italia for å ikke gjøre det. Klimaet er bedre, ja. Men med gode klær så er det mye å oppleve andre steder også.
Vi har ikke vært i syden siden vi var i Mexico 2 ganger for 16-17 år siden. I Playa del Carmen, rett sør for Cancun. Og grunnen til at vi ikke higer etter sydenferie eller camping på sandstrand er at det ikke har fristet med opphold i syden. Den opplevelsen vi hadde der, på 5-stjerners hotell, må bare oppleves. Å sitte med god (og alt er gratis) drikke under 100 meter fra bølgene som slår i sjøkanten ved Karibien, og se fullmånen komme opp og tempen er stort sett mellom 24 og litt over 30 gr det meste av året og døgnet, overgår alt av tilsvarende i syden. Og å bo så langt sør at man må legge seg på sørsiden av palmene for å få litt skygge var litt merkelig, men når sola var ved den nordlige vendesirkel og vi var 7-8 gr lengre sør så blir det jo slik. Og vil vi gjøre det om igjen så blir det totalt langt billigere enn å dra vogna ned til norditalia, selv om det blir en helt annen opplevelse å kunne stoppe og oppleve mange fine steder på vei opp og ned.

Du kan skryte av campingplassene, de er jo unektelig flotte. Men vi kjører nok ikke 700 mil eller deromkring for å oppleve flotte campingplasser, det er vi helt enige om etter litt drøfting i heimen.

Ang alder: årene frem til den alderen du spør må jeg telle på flere hender Italia 2020 928394  så det er lenge igjen til det, Quattro.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeTor 28 Nov 2019 - 23:09

Er heller ikke begeistret for "sydenreiser", og hotell er kjedelige greier. Det vi synes er fint er å være på tur, det er mye å se og oppleve nedover Europa. Og når vi har vært på oppdagelsesreise halvannen til to uker, så liker vi å slappe helt av på GP et par uker med sol og varme, før vi drar på ny tur nordover. Hotellferie synes jeg ikke om, men camping derimot, der du er fri som fuglen, har huset med, og kan dra dit du vil når du vil, stoppe kort eller lenge, det liker vi. Og så er det hyggelig å møte venner på GP hver sommer.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeFre 29 Nov 2019 - 0:12

Og ellers så er det 145 mil fra Kiel til Cavallino Treporti, ikke 350. Fra Füssen er det 54 mil, og Füssen vil du trolig besøke for å se slottene der, antar jeg, når du likevel skal til Bayern. Bayern har mye å by på!
Å kjøre vel 50 mil på en dag er helt uproblematisk. Og det er utrolig mye å se i Nord-Italia også om du vil, og så er det jo dette med klima da. Men vil du ikke over Alpene, så vil du ikke, greit nok det. Og vil du heller bo på hotell enn i campingvogna di, greit det også, selvsagt, selv om jeg synes det er vanskelig å forstå. Selv har jeg bodd rikelig nok på hotell. Og om du likevel skulle finne på å kjøre ned, på tross av mine frarådinger om at det lett vil skape avhengighet, så trenger du ikke gå på stranda. Du kan gå på spabehandling, få massasje, og deretter kose deg ved bassengene, før du spaserer til butikken og handler inn til dagens grillmat. Og samtidig handler inn god vin til maten til hyggelige priser. Og så kan du glede deg til neste dag, da du skal på besøk i Venezia selvfølgelig. 25 min buss med stopp rett utenfor campingen, og 45 min fantastisk flott båttur inn til Venezia, slik at du ankommer sjøveien slik man skal. Ja, ja, janp. Dere gjør det selvsagt slik dere vil, og det gjør vi også. Dette underlige norske slagordet om at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær er vrøvl. Det finnes definitivt dårlig vær, og om sommeren vil jeg gjerne ha sommer og sol.
Til Toppen Go down
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3356
Registration date : 19.01.2012

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeFre 29 Nov 2019 - 14:23

Nja. Blir jo litt trangt i ei lita vogn,da... Og bobla over Alpene, er det noe tess da??
Fra spøk til alvor: har fortsatt 1 hund, og derfor er det tilnærmet utelukket å ta Kielferga. Så derfor blir den lange veien gjennon deler av Danmark. Enten ferje fra Rødby eller Larvik. Og da blir det fort mange mil.
Sjekket tidlig hundelugar fra Gøteborg, men klin umulig å få noe den tiden vi tenkte på. Og jeg sjekket på forsommeren. Men vi bestiller ikke ferje over 1/2 år i forveien, det får bli som det blir med ferieukene. De tar vi når det passer oss, heldigvis.
Spabehandling blir det nok ikke. Vi vil ha opplevelser, og da er ikke stranda det beste utgangspunkt. Vi svømte under en del av det grottesystemet som finnes under Yucatanhalvøya, samt opplevde gamle bosettinger fra Mayakulturen langt inne i bushen. Det er ting som gir mening med ferie for oss. Med en utrolig dyktig guide så fikk vi (heldigvis) innsikt i en kultur som for oss var fullstendig ukjent. Og de 2 turene er de desidert beste når det gjelder både bo, mat og kulturopplevelser.

Jeg var på Interrail for mange år siden, og det å gå inni St. Peterskirken i Roma var også en mektig opplevelse. Den som har vært der vet hvordan det er å komme inn der og se opp mot den enorme kuppelen høyt oppe. Å bo i ei campingvogn kan ikke helt matche det. Og vi bruker vogna så mye elelrs at vi må ikke bo i den i syden. Innpå 100 døgn blir det i år, og det holder i massevis for oss. Neste sommer blir Lofoten, om værgudene vil. Og som sagt; å ligge på stranda i syden er nesten bortkastet tid. Men sydtyskland; det blir det nok innen 2022. Om ikke bobla får et illebefinnende. Da blir det vel en elbil istedet. Shocked  Teslaeiere skryter av det finnes ikke et mye bedre altrnativ til trekkbil enn en model X.

Se hvordan det gikk med denne, noe mange spår skal bli vanlig på norske campingplasser om noen år, men det tror jeg ikke før det kommer løsning ala Dethleffs CoCo som testes med lading i aksling, og batteripakke i bunnen.

https://www.tv2.no/a/10656947/
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1134
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitimeLør 30 Nov 2019 - 1:51

Dere gjør selsagt som dere vil. Har vært i Roma, og har vært i St.Peterskirken samt museet der. Det er fint å ha opplevd, absolutt. Hadde en kjempeflink guide som viste rundt i hele komplekset. Har vel heller ikke sammenlignet Peterskirken med en campingvogn, janp.
Nei, kjør sørover, og når dere er i Firenze, som dere også burde besøke, så er det bare 27 mil til Roma, skjønner du. Det går greit med boble det. Forstår ikke helt uviljen din mot å krysse Alpene, men greit, gjør det slik det passer, selvfølgelig.
Tesla X, nei takk, tror ikke det. Da får det heller bli CyberTruck, med 80 mil rekkevidde og 6 tonn hengervekt, samt 0-100 på 2,9 sek. Skal man ha elbil, så kan det gjerne være såpass. Har snakket med flere med modell X, og de fraråder disse med vogn, da kommer man ikke langt, antagelig ikke mer enn 15 mil før det skal lades. Dessuten, din vogn kan ikke trekkes av modell X, så da må du bytte til mindre vogn.
Til Toppen Go down
Sponsored content

Italia 2020 Empty
PosteTema: Re: Italia 2020   Italia 2020 Icon_minitime

Til Toppen Go down
 
Italia 2020
Til Toppen 
Side 1 av 4Gå til side : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Camping i koronanorge 2020
» Italia 2023
» Enkleste vei til Italia
» Italia 2019
» Italia 2021

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: Langs Vegen :: Veien til Italia-
Gå Til: