CARAVANFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
CARAVANFORUM

Caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  GalleryGallery  SøkSøk  Latest imagesLatest images  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 Batteri til Mover-ekstremt kapasitet på Lithium

Go down 
AvInnlegg
janp
GENERAL!
GENERAL!
janp


Antall Innlegg : 3360
Registration date : 19.01.2012

Batteri til Mover-ekstremt kapasitet på Lithium Empty
PosteTema: Batteri til Mover-ekstremt kapasitet på Lithium   Batteri til Mover-ekstremt kapasitet på Lithium Icon_minitimeSøn 31 Mar 2019 - 18:50

Har installert Truma XT4, som behøver friske strømstyrker ved hard belastning. Stod der med et "ynkelig" Sønnak 75Ah AGM-batteri, som virket glimrende på XT2. Torde ikke koble Mover på LiFePo4-batteriet, det har en BMS på 100A som begrenser strømstyrker. Og det klarer heller ikke de strømstyrkene som en slik Mover kan trekke, kanskje opp mot 200A eller over på det meste ekstreme.

Ny vogn og test før hjemreise ga stopp og feilmelding. "Battery problem". Fikk resatt feilmelding, men det samme skjedde nok en gang. Valser stoppet like inntil hjulene.  Så ble det å krype til korset, et ikke planlagt nykjøp måtte til for å skaffe nok strøm. Valget falt på et anbefalt batteri til Mover og vinsjing (til terreng og 4 x 4): Optima. Og Bluetop, pga  M8 tilkoblinger sammen med "bilpoler".
Og det virket. Kjedelig utgift, men slik ble det. Optima er i øvre prissjikt, og anerkjent. Noe sjokkerende å se at de produsereres i Mexico!  Men får se hva de duger til.

Så kom jeg hjem og sjekket mere ang. anbefalte batterier til Truma XT4, og kom over denne videoen fra Antons Camping. PowerXtreme X10 Lithium. Kun 10Ah, men leverer store strømstyrker. Video fra Anton:Kun 2,1 kg. Imponerende kraftkar, og klarer å trekke ut og snu den tunge Adrian'en og snu den 90 gr. Selvsagt varer ikke batteriet lenge, det er jo kun 10Ah.

Batteriet finnes i 10, 20 og 30Ah blant annet. Data er 100A konstant, spissbelastning fra 200-300A. Pris litt under 3000,-. Lader er integrert i alle 3 modellene. Men kun 4A. Men den duger til startbruk. Ladestrøm er fra 20 påX10, 40A på X20 og 60A på X30.
PowerXtreme X30 koster rundt 400 Euro, ca 4000. Men kun å finne i England og Nederland til de prisene. I Danmark er X30 priset til ca 4500 Dkr, eller rundt 6000.

Her hjemme er det lite å spennende å finne i Caravanbutikker, enten det er på nett eller i butikk. Hadde jeg funnet dette produktet tidligere så ville prisen lavere enn Optima 75Ah pluss lader.

Mere info:

https://www.tadcomms.com/product/powerxtreme-x30,em010001
Til Toppen Go down
 
Batteri til Mover-ekstremt kapasitet på Lithium
Til Toppen 
Side 1 av 1
 Similar topics
-
» Lithium batteri
» Mover
» Lithium Iron Phosphate batteri (LiFePO4)
» Batterikabler fra batteri til mover
» Al-ko mover

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: TIPS & TRIKS-
Gå Til: