CARAVANFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
CARAVANFORUM

Caravan forum for campere
 
PortalePortale  IndeksIndeks  GalleryGallery  SøkSøk  Latest imagesLatest images  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil?

Go down 
+2
Hugo Strux
TorVerner
6 posters
AvInnlegg
TorVerner
Antall Innlegg : 3
Registration date : 26.04.2016

Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Empty
PosteTema: Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil?   Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Icon_minitimeTir 26 Apr 2016 - 21:28

Hei!

Vognen har en totalvekt po 1800kg og 1600 egenvekt, nu har vi en avensis 1,6L bensiner.. Den bilen skal vi kvitte oss med da den ikke kan trekke 6 lapper..

Vi har satt en makspris po 300.000,- Men hvilken bil?

Har jo falt for
passat alltrack
Toyota rav4
vw tiguan
volvo xc90
Kanskje landcruiser

MANUELL! Ikke automat tull... Hva burde vi se etter under bilkjopet? som girkasse, motor, sylinder osv? Jeg har ingen peiling po bil, bare at bilen skal se bra ut og duge perfekt som trekkbil! En bil som gir oss trygghet med en boggivogn etter oss!

Noen tips? Gjerne under 200.000, lavere jo bedre! Men ingen sarv, skal fungere i allefall 10 years til.

Disclaimer: Reason why im writting weird words are because the norwegian words dont work!!!! Sad((((

Thanks for every help and tips! Very Happy
Til Toppen Go down
Hugo Strux
Male
Antall Innlegg : 2
Age : 45
Localisation : Steinkjer
Registration date : 28.04.2016

Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Empty
PosteTema: Re: Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil?   Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Icon_minitimeTor 28 Apr 2016 - 10:28

Hei.

Ser du ikke listet opp Ford Mondeo. Har i 3 år eid en 2010 model Mondeo stasjonsvogn med 115hk, 300Nm, 2,0 liter dieselmotor og manuelt gir.  Den er registrert for hengervekt 1800 kg og trekker vår 2002 modell Knaus 680 TF-G helt greit når denne er lastet med alt av pikk og pakk. Du merker at vogna er der, men holder fartsgrensa stort sett overalt av normale veier i Norge. Går du opp til utgaven med 140 hk kan denne trekke 2000 kg. Det beste er at MK4 versjonen selges godt under 300' for 3 år gamle eksemplarer med masse utstyr. Sier ikke at dette er den beste trekkbilen, men den kan på papiret trekke relativt tunge vogner ihvertfall.

Hvis du skal ha bilen i 10 år ville jeg gått for en bil som er nyest mulig. XC90 og landcruisere har ofte en del år (8-10 år) og km (150 000 km +) på baken når de bikker under 300'.

Foretrekker selv stasjonsvogner foran SUVer som Tiguan, Rav4 da stv ofte gir bedre plass og bedre kjøreegenskaper. SUVer oplever jeg ofte som stutte, har stiv fjering for å motvirke krenging og har slik jeg opplevere det dårligere komfort mtp plass/støy/materialer i innredning etc.

Behov for 4-hjulstrekk avhenger av hvor en kjører, men har selv ikke hatt behov for det (enda Wink  )med vogna bak bilen.
Til Toppen Go down
Rudeboy
CARAVANER
CARAVANERMale
Antall Innlegg : 116
Localisation : På landeveien
Registration date : 05.02.2011

Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Empty
PosteTema: Re: Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil?   Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Icon_minitimeTor 28 Apr 2016 - 13:31

Det er vel ramset opp kjøretøy som faller inn under samlebetegnelsen Sports utility vehicle, eller SUV.

Stasjonsvogn kan være vel og bra, det også.

En bil med romslig plass og meget god kjøreegenskap er VWs "store" biler som Caravelle/Multivan. Med 131hk der og en av svenskenes Haldexsystem ombord (4motion) så kommer en et godt stykke på vei hvor man også sitter en god halvmeter høyere enn Hvermansen i småbilene. Full oversikt over kjørebildet.
Til Toppen Go down
Veggis
ROYAL CARAVANER
ROYAL CARAVANERMale
Antall Innlegg : 354
Age : 48
Localisation : Vestland
Registration date : 22.06.2009

Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Empty
PosteTema: Re: Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil?   Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Icon_minitimeTor 28 Apr 2016 - 22:14

Når det gjelder Mondeo med 140 hk, må denne ha automat for å kunne trekke 2000 kg. Med manuell trekker den 1800.
Til Toppen Go down
gtfossum
CAMPER
CAMPERAntall Innlegg : 36
Registration date : 04.05.2008

Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Empty
PosteTema: Re: Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil?   Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Icon_minitimeTor 5 Mai 2016 - 21:28

TorVerner, du spør også om hva du skal se etter og at du ikke har greie på bil. Det sier seg selv at du ikke skal ha en gammel bil med mange km. Jeg regner i hvert fall med at du vil ha en driftssikker bil som du slipper å gjøre alt for mye med selv og som ikke ødelegger ferieplanene hver gang den må på verksted/service.

Det du ellers bør se etter når du skal ha bil til å trekke vogn, er at du har en så tung og stor bil som mulig. Lang akselavstand, så kort overheng bak bakhjulene som mulig og god egenvekt på bilen, gir deg mye kjørekomfort når du skal trekke vogn. At vognkortet sier at bilen har lov til å trekke trekke vogna di, betyr ikke at bilen nødvendigvis egner seg til det. Ha litt å gå på!

Nå må selvsagt ikke bilens egenvekt nødvendigvis være høy dersom du likevel kommer til å lempe inn fortelt, sykler, kampingstoler, gassovn og annet nyttig utstyr på campingtur, vil bilen likevel bli så tung at du vil få relativt god kontroll på vogna, forutsatt at bilen beholder sine gode kjøreegenskaper med så mye last i bilen.

Til sist, som andre har pekt på: Hva som er god trekkvogn, er ikke nødvendigvis det samme som god familiebil til hverdags. Det beste jeg har trukket vogn med var en Ford Transit. Elendig bil til vanlig, men med noen hundre kilo last og vogn bak oppførte den seg helt eksemplarisk, selv om den fortsatt føltes litt som en lastebil. Men campingvogna kjente jeg aldri noe til. Cravelle har jeg god erfaring med, nesten like god som Transiten samtidig som den har gode kjøreegenskaper til daglig også. Kort utgave er heller ikke noe særlig legner enn enn alminnelig stasjonsvogn som f.eks. Mondeon. At du sitter høyt oppe blir du fort vant med - rett og slett avhengighetsskapende.

I dag kjører vi en 2005 VW Sharan. Det fungerer greit, men er ikke i nærheten av Caravellen med vogn.
Til Toppen Go down
quattro1
HOFFSJEF!
HOFFSJEF!Male
Antall Innlegg : 1137
Localisation : Hordaland
Registration date : 08.12.2011

Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Empty
PosteTema: Re: Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil?   Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Icon_minitimeSøn 8 Mai 2016 - 1:10

Mange meninger og mange erfaringer, selvsagt. Synes Mondeo kan være en god kandidat. Den er god å kjøre, og er en romslig turbil. Ville sett på biler med 140 hk, liten motor gir stress både på motor og sjåfør. Ellers kan nok Alltrack være en bra kandidat, grei bil med grei motorisering.

Finn helst en bil som er tyngre enn totalvekt på vogna, det er bra at bilen bestemmer over vogna og ikke omvendt. Og med max motor. Man kjører mer avslappet med litt ekstra å gå på. Hadde Audi 4 Allroad med 2,0 motor, det ble en helt annen verden med A 6 og 3,0 tdi quattro.
Til Toppen Go down
Sponsored content

Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Empty
PosteTema: Re: Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil?   Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil? Icon_minitime

Til Toppen Go down
 
Helt ny i campinglivet, hva er best trekkbil?
Til Toppen 
Side 1 av 1
 Similar topics
-
» Kontrollpanel på Hobby 720 helt død
» Alde Compact 3000 som er helt dø..
» Trekkbil
» hvilken trekkbil?
» Tiguan Som trekkbil.

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
CARAVANFORUM :: TREKKBILER-
Gå Til: